"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Το διεθνές ενδιαφέρον...Ενισχύεται μέρα με τη μέρα το διεθνές ενδιαφέρον για τη χώρα μας

Ενισχύεται μέρα με τη μέρα το διεθνές ενδιαφέρον για τη χώρα μας και δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί όχι μόνο μέχρι την επομένη της εκλογικής αναμέτρησης αλλά και ύστερα απ' αυτή. 

Αρχηγοί κρατών, θεσμικοί εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ενωσης, διεθνούς φήμης οικονομολόγοι, μεγάλοι χρηματοπιστωτικοί οίκοι και κορυφαία μέσα ενημέρωσης εκφράζουν θέσεις και απόψεις ως προς τις πιθανές επιπτώσεις της μίας ή της άλλης έκβασης της εκλογικής αναμέτρησης.

Δεν είναι πρωτοφανές το φαινόμενο. Το ίδιο είχε συμβεί και το 2012. Και είναι εύλογο να συμβαίνει από τη στιγμή που το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών δεν θα έχει πολιτικοοικονομικές παρενέργειες μόνο για τη χώρα μας αλλά και για τα κράτη-μέλη της ΕΕ και τη διεθνή οικονομία γενικότερα.

Ωστόσο, εκείνο που δεν αλλάζει και οφείλουμε να το έχουμε όλοι υπόψη μας δεν είναι τι λένε οι μεν ή οι δε ούτε αν κάποιες απόψεις κλίνουν υπέρ της μιας ή της άλλης πλευράς. 

Εκείνο που δεν αλλάζει είναι ότι η επιλογή που έχουμε να κάνουμε ως πολίτες και οι πολιτικές τις οποίες τα κόμματα προωθούν είναι καθαρά εσωτερική μας υπόθεση και θα πρέπει να διαμορφωθούν με αποκλειστικό κίνητρο το καλό του τόπου και του λαού.

Ο,τι κι αν πουν η Μέρκελ, ο Ολάντ, ο Ντράγκι, ο Γιούνκερ και 
οι όποιοι οικονομολόγοι ή διεθνείς σχολιαστές, τις πολιτικές τις χαράζουν τα ελληνικά κόμματα και τις υιοθετούν ή τις απορρίπτουν οι Ελληνες πολίτες.


Κι αυτό θα γίνει και τώρα. Και η ευθύνη για τη σωστή ή τη λάθος επιλογή θα είναι αποκλειστικά δική μας. Ποτέ άλλοτε δεν ήμασταν τόσο λεπτομερώς ενημερωμένοι. Και για τα θετικά αλλά και για τα αρνητικά της μιας ή της άλλης επιλογής.

ΕΘΝΟΣ ΓΝΩΜΗ

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.