"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Τρίτη 5 Μαΐου 2015

.Eρχεται καταιγίδα... Με την οικονομία να βυθίζεται κάθε μέρα και πιο βαθιά

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΜΨΙΑΣ

Με την οικονομία να βυθίζεται κάθε μέρα και πιο βαθιά λόγω της απόλυτης αβεβαιότητας και της έλλειψης ρευστότητας η κυβέρνηση δείχνει να πελαγοδρομεί αναιρώντας συχνά ακόμη και τον εαυτό της. 

Η... Βαβέλ μεταξύ των υπουργών και των κυβερνητικών στελεχών είναι απλώς η απόδειξη του χάους που μας έχει προκύψει και ουδείς μπορεί να εκτιμήσει πού και κυρίως πώς θα τελειώσει. 

Για παράδειγμα, ενώ υποτίθεται ότι είχαν αλλάξει τακτική με στόχο την επίτευξη συμφωνίας έστω την υστάτη ώρα και πάντως πριν τις 11 Μαΐου, χθες ενημερωθήκαμε αρμοδίως ότι αυτό δεν ισχύει. 

Μια εβδομάδα νωρίτερα ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωνε από τηλεοράσεως ότι είναι ζήτημα ημερών η συνεννόηση με τους δανειστές, που θα έδινε μια ανάσα στη χώρα και πολλές περισσότερες στην κυβέρνηση μέχρι να αποφασίσει τι ακριβώς θέλει να κάνει.

Δυστυχώς έπειτα από μερικές συνεδριάσεις κυβερνητικών και κομματικών οργάνων η κατάσταση ξέφυγε και η προσπάθεια για συμφωνία εδώ και τώρα εγκαταλείφθηκε προφανώς λόγω εσωτερικών αναταράξεων. 

Οι συσχετισμοί στο κομματικό επίπεδο, επιμένουν οι γνωρίζοντες, έχουν προκαλέσει βραχυκύκλωμα και τώρα πια ακόμη και να θέλει το Μαξίμου δύσκολα μπορεί να επιβάλει έναν συμβιβασμό, που όσο περνά ο καιρός θα γίνεται όλο και πιο οδυνηρός.

Υπάρχει μια διάχυτη τρέλα που δεν λογαριάζει τους κινδύνους που απειλούν να τινάξουν τη χώρα στον αέρα καθώς οι αρμόδιοι ασχολούνται με τις ασήμαντες μικροκομματικές ίντριγκες και εξαντλούνται σε θεωρίες συνωμοσίας για να χρεώσουν τα δεινά που έρχονται στους... κακούς της Ευρώπης. 

Με αυτές τις προσεγγίσεις όμως απλώς κερδίζουν λίγες μέρες ανοχής στο εσωτερικό την ώρα όμως που η καταιγίδα πλησιάζει και απειλεί να σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά της.


Κάθε λογικός άνθρωπος αναρωτιέται τι άλλο μπορεί να περιμένει η κυβέρνηση για να αντιδράσει εν όψει των κινδύνων, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να δώσει μια πειστική απάντηση.

 Οσοι διακηρύσσουν εκ μέρους της κυβέρνησης ότι δήθεν τώρα έχουν στόχο μια συμφωνία- πακέτο ως τον Ιούνιο, ξεχνούν ότι ανεξαρτήτως όλων των άλλων η χώρα δεν έχει λεφτά για να ζήσει χωρίς βοήθεια δυο μήνες ακόμη.

 Οι πιο σοβαροί υποστηρίζουν ότι δεν είναι καν θέμα εβδομάδων αλλά ημερών η εξάντληση των όποιων ταμειακών διαθεσίμων. Με αυτά τα δεδομένα ο εφιάλτης δεν επιστρέφει αλλά είναι ήδη εδώ.

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.