"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

.ΧΡΙΣΤΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου (Παναγιώτη σε περιμένουμε…)

Οι σημερινές συνθήκες όπου μια ολόκληρη κοινωνία βάλλεται κυριολεκτικά και προσπαθεί να συνέλθει και να επιβιώσει, επιβάλλουν έναν άλλον τρόπο του πολιτεύεστε.

Η κοινωνία καθημερινά αγωνίζεται να αντιμετωπίσει συσσωρεμένα προβλήματα ετών και βέβαια ζητά να βρει δικαίωση αντιδρώντας πολλές φορές τυφλά αλλά σε κάθε περίπτωση δικαιολογημένα ακόμα και στην εμφάνιση πολιτικών προσώπων που προσπαθούν να μιλήσουν με τους πολίτες.

Υπάρχει συσσωρεμένη οργή έτοιμη να πνίξει τους πάντες, έτοιμη να ξεσπάσει επί δικαίων και αδίκων. 
Η προσεχής εκλογική αναμέτρηση πιθανόν θα οξύνει την κατάσταση η οποία μπορεί να καταστεί ανεξέλεγκτη εάν όλοι η συμμετέχοντες δεν δείξουν σύνεση και αυτοσυγκράτηση.

Η Δημοτική Απάντηση που ζητά ο κόσμος στα προβλήματά του δεν θα βρεθεί μέσα από συγκρουσιακές καταστάσεις που ικανοποιούν ίσως πρόσκαιρα προσωπικά εγώ αλλά θα προκύψει κάτω από συνθήκες συναίνεσης και διαλόγου, χωρίς ακρότητες και μικροπολιτικές λογικές για τις οποίες οι πολίτες είναι σαφώς υποψιασμένοι και σίγουρα αποστασιοποιημένοι. 

Υπάρχει αρκετός πολιτικός χρόνος ώστε να γίνει συνείδηση ότι οι συνθήκες άλλαξαν και οι όροι του προεκλογικού αγώνα πρέπει να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες. Σε αντίθετη περίπτωση κινδυνεύει όλο το οικοδόμημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που κτίστηκε μέσα από αγώνες και διεργασίες ετών να τιναχτεί στον αέρα από τους ίδιους τους πολίτες που το έκτισαν.

Η συμβολή όλων μας στο να κρατηθεί η κοινωνία όρθια και συνεκτική είναι υποχρέωσή μας.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Α. ΧΡΙΣΤΙΑΣ

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ζωγράφου

Γεννήθηκε μεγάλωσε και κατοικεί στου Ζωγράφου.

Είναι παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών.

Πατέρας του ο Θανάσης Χριστιάς τ. Δ/ντής Ι.Κ.Α. και μητέρα του η Λέττα Χριστιά τ. Δ/ντρια των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Ζωγράφου.

Σπούδασε Μαθηματικός στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με Ειδίκευση στην Ανάλυση και τον Προγραμματισμό Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και μετέπειτα στον Έλεγχο Πληροφοριακών Συστημάτων (IT Auditor).

Μέλος διεθνών οργανισμών ISACA , IIA, κάτοχος διεθνών επαγγελματικών πιστοποιήσεων.

Εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος από το έτος 1994 και στη διάρκεια της μακριάς Δημοτικής του θητείας έχει υπηρετήσει την τοπική αυτοδιοίκηση από διάφορες θέσεις στα Διοικητικά Συμβούλια των ΚΑΠΗ, Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Παιδικών Σταθμών, Κέντρου πρόληψης κατά των Ναρκωτικών ουσιών, Σχολικών Επιτροπών, Δημοτικών Επιχειρήσεων, Συλλόγου Προστασίας Ανάπτυξης Υμηττού, Κέντρου Ιππασίας. Επί δύο δημοτικές θητείες εκλεγμένος Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και

από το 2011 είναι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζωγράφου

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.