"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

.Ολοκληρώθηκε η συνάντηση στο Μαξίμου

«Είναι τραγικό κάποιες πολιτικές δυνάμεις να υιοθετούν τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής για να αποκομίσουν μικροκομματικά οφέλη», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.  
Θέμα «εκκαθάρισης ακροδεξιών θυλάκων» από την κυβέρνηση έθεσε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 επισήμανε ότι «δεν μπορούμε να συνυπάρχουμε με Μπαλτάκους στην κυβέρνηση».
Ο Χρήστος Πρωτόπαπας, μιλώντας στο MEGA έθεσε θέμα για τον Φαήλο Κρανιδιώτη, λέγοντας ότι «έχει εκφράσει ανάλογες απόψεις με αυτές του κ. Μπαλτάκου και καλό θα ήταν να μην περιληφθεί στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ».  
Την ίδια ώρα, στη ΝΔ στελέχη του φιλελεύθερου χώρου υπογραμμίζουν ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες για αλλαγή κατεύθυνσης του κόμματος προς το χώρο του παραδοσιακού κέντρου.
Η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαριέττα Γιαννάκου μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο κόκκινο» τόνισε ότι ο Μπαλτάκος είναι επιλογή του ίδιου του πρωθυπουργού αλλά «είναι μία υπόθεση της κυβέρνησης η οποία δεν μπορεί να αγγίζει τη ΝΔ ούτε ιδεολογικά ούτε πολιτικά». 
Για «θέμα ιδεολογικής και πολιτικής επιλογής και όχι θέμα Μπαλτάκου» έκανε λόγο ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, τονίζοντας ότι ο παραιτηθείς γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου «συνδιαμόρφωνε και εξέφραζε μια συνολική άποψη», η οποία ήταν πώς η Ν.Δ. θα πάρει ψήφους από τη Χρυσή Αυγή. Πρόσθεσε, πως το διάστημα που ήταν υπουργός Δικαιοσύνης, «ο κ. Μπαλτάκος συνεχώς παρεμπόδιζε οποιοδήποτε μέτρο θέλησε να λάβει το υπουργείο».

Βουλευτές της Χρυσής Αυγής, την ίδια ώρα, απειλούν πως υπάρχουν κι άλλα βίντεο τύπου Μπαλτάκου. Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος, σε χθεσινοβραδινή τηλεοπτική συνέντευξή τους προανήγγειλαν τη δημοσιοποίηση νέων βίντεο όχι μόνο με τον Τάκη Μπαλτάκο, αλλά και άλλα στελέχη του Μαξίμου, ακόμα και με βουλευτές και από κόμματα της αντιπολίτευσης. 

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός δέχεται εκκλήσεις για παραίτηση μετά τη γκάφα του βοηθού του με τη Χρυσή Αυγή». Τον τίτλο αυτό δίνει η βρετανική εφημερίδα Guardian σε άρθρο της για το σκάνδαλο Μπαλτάκου. 
Το άρθρο κάνει λόγο για νέα πολιτική κρίση την οποία καλείται να αντιμετωπίσει ο Αντώνης Σαμαράς, και σημειώνει ότι «πολλοί προβλέπουν ότι ο εύθραυστος δικομματικός συνασπισμός θα χάσει και άλλες ψήφους».  

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.