"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

.«Κανείς δεν μπορεί να υπονομεύσει τη σταθερότητα»

Τριπλό μήνυμα Βενιζέλου μετά τη νέα έκτακτη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά, που έγινε στη σκιά της υπόθεσης Μπαλτάκου. Δήλωσε πως «κανείς δεν μπορεί να υπονομεύσει τη σταθερότητα, την ώρα που η χώρα βγαίνει από την κρίση και το μνημόνιο». Αναφερόμενος στη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, ο κ Βενιζέλος είπε χαρακτηριστικά: 
«Ελπίζουμε τώρα να γίνεται ακόμα περισσότερο αντιληπτό πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του προοδευτικού πόλου, δηλαδή του ΠΑΣΟΚ, για την εθνική στρατηγική που ακολουθεί η χώρα», για να συμπληρώσει ότι «με τα κόμματα που συνεργαζόμαστε έχουμε αξιακές διαφορές, αλλά όταν κάνεις κυβέρνηση εθνικής ανάγκης κοιτάς το εθνικό καθήκον». 

Για τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, είπε ότι είναι «τραγικό για τη δημοκρατία κάποιες πολιτικές δυνάμεις να υιοθετούν τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων της Χρυσής Αυγής για να αποκομίσουν μικρά κομματικά οφέλη», ενώ υπογράμμισε ότι «η δικαιοσύνη κινήθηκε ανεξάρτητα». 

«Δεν μπορούμε να συνυπάρχουμε με Μπαλτάκους στην κυβέρνηση», δήλωνε νωρίτερα ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ στελέχη του ΠΑΣΟΚ θέτουν θέμα για τον Φαήλο Κρανιδιώτη, λέγοντας ότι έχει εκφράσει ανάλογες απόψεις με αυτές του κ. Μπαλτάκου και καλό θα ήταν να μην περιληφθεί στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.

Μιλώντας, πριν από λίγο, στον REAL FM ο κ. Κρανιδιώτης ανέφερε πως δεν αφορά εκείνον το ατόπημα του κ. Μπαλτάκου και μίλησε για εκβιασμό του ΠΑΣΟΚ. «Αν η ΝΔ θέλει να πυροβολήσει τα πόδια της και να αποσύρει την υποψηφιότητά μου, σηκώνω τα χέρια», είπε χαρακτηριστικά.
«Πρόκειται για μεγάλη πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης που είχε ως γενικό της γραμματέα έναν γνωστό αντικομμουνιστή, έναν συνομιλητή της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και από αυτήν την άποψη σωστά απομακρύνθηκε από τη θέση αυτή, αλλά πιστεύω ότι πρέπει να βγουν συνολικά συμπεράσματα για το πως λειτουργεί το αστικό πολιτικό σύστημα, πως θρέφει μέσα στους κόλπους του, τον φασισμό και τον ναζισμό» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Βουλευτές της Χρυσής Αυγής, την ίδια ώρα, απειλούν προαναγγέλλοντας τη δημοσιοποίηση νέων βίντεο και με άλλα στελέχη του Μαξίμου, ακόμα και με βουλευτές και από κόμματα της αντιπολίτευσης. Ο Ηλίας Κασιδιάρης ανέφερε πως έχει μιλήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ με τους κ.κ. Παναγούλη και Βούτση, ενώ ισχυρίστηκε πως ο ίδιος δεν έχει καταγράψει κανένα και πως το βίντεο με τον κ. Μπαλτάκο υπάρχει στο διαδίκτυο.

Στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος παρουσιάστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δημήτρης Μπαλτάκος, γιος του τέως ΓΓ του υπουργικού Συμβουλίου, Τάκη Μπαλτάκου, ο οποίος αναζητείτο μετά τα επεισόδια στη Βουλή. Ο Δημήτρης Μπαλτάκος θα παρουσιάζεται καθημερινά στο Αρχηγείο κι όχι στη μονάδα του, μέχρι να κληθεί από τον Εισαγγελέα, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η ΕΔΕ που έχει ζητήσει ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας. 

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.