"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

.Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έκτακτη άτυπη σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, στην Βρυξέλλες, όπου γίνεται από τους Ευρωπαίους ηγέτες η αποτίμηση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών. «Προκειμένου να μεταρρυθμίσουμε την Ευρώπη χρειαζόμαστε ανταγωνιστικότητα, δημιουργία θέσεων απασχόλησης, και αλληλεγγύη», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προσερχόμενος στη Σύνοδο. 
Η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, επανέλαβε ότι ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ είναι ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν, όμως αναγνώρισε ότι κανένας πολιτικός σχηματισμός δεν διαθέτει πλειοψηφία στο ευρωκοινοβούλιο.
Είπε ωστόσο οτι θα πρέπει να γίνουν διαπραγματεύσεις και να υπάρξει συμβιβασμός.
«Η επικράτηση της ακροδεξιάς στη Γαλλία δεν αποτελεί πρόβλημα μόνο για τη Γαλλία αλλά για την Ευρώπη συνολικά», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος επέμεινε ότι πρέπει να υπάρξει στροφή προς την ανάπτυξη.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον τόνισε ότι “Οι Βρυξέλλες δεν θα πρέπει να είναι υπέρμετρα μεγάλες και να μην παρεμβαίνουν σε υπερβολικό βαθμό” και είπε ότι η σκυτάλη θα πρέπει να περάσει στα κυρίαρχα κράτη μέλη με περιορισμένο το ρόλο της Ευρώπης στα απολύτως απαραίτητα.
«Το πρόβλημα της Ευρώπης δεν είναι η αναζήτηση ρόλων για συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλά η αλλαγή των ευρωπαϊκών πολιτικών, όπως ζητούν οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπογράμμισε από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος έλαβε σήμερα μέρος στη σύνοδο κορυφής των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, που προηγήθηκε της Συνόδου.
Νωρίτερα, η Διάσκεψη των Προέδρων, πριν από την άτυπη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κάλεσε τα κράτη-μέλη της ΕΕ να δώσουν σαφή εντολή στον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ του ΕΛΚ, της πρώτης δύναμης, αλλά χωρίς αυτοδυναμία, στη νέα Ευρωβουλή να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με τις άλλες πολιτικές ομάδες. 
Ο πρόεδρος της ομάδας των Σοσιαλιστών Χάνες Σβόμποντα, ανέφερε ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος να καθυστερούν οι διαδικασίες», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι ώρα οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις να απαντήσουν στις ανησυχίες των ψηφοφόρων μετά την άνοδο των ευρωσκεπτικιστικών και των ακροδεξιών δυνάμεων».
Οι πρόεδροι των κομμάτων ζητούν από τα κράτη μέλη «να δώσουν στον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ - τον υποψήφιο της μεγαλύτερης πολιτικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - μια σαφή εντολή για να αρχίσει διαπραγματεύσεις με άλλες πολιτικές ομάδες», πρόσθεσε ο κ. Σβόμποντα.

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.