"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

.Ξεκινάει το συνέδριο του Ποταμιού στο Λαύριο

Σήμερα ξεκινάει στο Λαύριο το ιδρυτικό συνέδριο του Ποταμιού, το οποίο θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 29 Ιουνίου.

«Αν από το “Λ-αύριο” αφαιρέσουμε το πρώτο γράμμα γίνεται “αύριο”», λέει στους συνομιλητές του για να υπογραμμίσει τη σημειολογία του χώρου διεξαγωγής του συνεδρίου στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που ιδρύθηκε στις θέσεις της παλαιάς Γαλλικής Εταιρίας.

Στο συνέδριο θα υπάρχει εισιτήριο 5 ευρώ ώστε να πληρωθούν τα έξοδα διοργάνωσης του συνεδρίου. Οι εργασίες του συνεδρίου θα ανοίξουν στις 19.00 με σύντομους χαιρετισμούς από τους εκπροσώπους των πέντε κοινοβουλευτικών κομμάτων –ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ- που είχαν προσκληθεί και θα εκπροσωπηθούν από τους γραμματείς τους, ενώ αμέσως μετά θα χαιρετίσουν τους συγκεντρωμένους οι δύο ευρωβουλευτές του «Ποταμιού» Γιώργος Γραμματικάκης και Μίλτος Κύρκος. 

Επίσης θα μεταδοθούν μηνύματα του Μάρτιν Σουλτς, που ηγείται των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών με τους οποίους συνεργάζονται οι εκλεγέντες με «Το Ποτάμι» ευρωβουλευτές, καθώς και του ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι, που αποτελεί τη νέα εμβληματική προσωπικότητα της ευρωπαϊκής Κεντροαριστεράς. 

Μια ώρα αργότερα θα ανέβει στο βήμα ο Σταύρος Θεοδωράκης για την κεντρική ομιλία με την οποία θα δώσει το πολιτικό και ιδεολογικό στίγμα του κόμματος.

Η πρώτη ημέρα των συνεδριακών διαδικασιών θα κλείσει με μια ακόμη πρωτοτυπία: στο Ανοιχτό Θέατρο του Πάρκου θα μιλήσει ο ομότιμος Καθηγητής του ΕΜΠ Θεοδόσης Τάσιος με θέμα: «Τι σχέση έχουν οι Φιλόσοφοι με την Πολιτική;».

Το Σάββατο θα μιλήσουν οι δήμαρχοι Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, καθώς και οι βουλευτές Γρηγόρης Ψαριανός και Πέτρος Τατσόπουλος, η πρώην αντιπρόεδρος της «Δράσης» Αντιγόνη Λυμπεράκη, αλλά και γνωστά πρόσωπα από το χώρο της Επιστήμης και του Πολιτισμού.

Την Κυριακή το συνέδριο θα ολοκληρωθεί με τις ψηφοφορίες για την έγκριση του Μανιφέστου του κόμματος και την εκλογή των νέων κομματικών οργάνων, της Πανελλήνιας Επιτροπής από την οποία θα αναδειχθούν η Συντονιστική Επιτροπή, η Επιτροπή Οικονομικής Διαχείρισης και η Επιτροπή Δεοντολογίας. 

Ο Σταύρος Θεοδωράκης θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος και εφόσον, όπως αναμένεται, δεν υπάρξει ανθυποψήφιος η ανάδειξή του θα γίνει χωρίς να στηθεί κάλπη.

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.