"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

.Στην Εισαγγελέα Α.Π. οι εκθέσεις για τους 5 δήμους

Στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, διαβιβάστηκαν σήμερα οι εκθέσεις των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης για τους πέντε δήμους που αρνήθηκαν τον έλεγχο για τη μετατροπή συμβάσεων, όπως είχε προαναγγείλει χθες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρόκειται για τους δήμους Χαλανδρίου, Λαρίσης, Νικαίας-Ρέντη, Πατρέων και Ζωγράφου. 
«Εάν νομίζουν ότι μπορούν να διοικηθούν οι δήμοι με εισαγγελείς, ας το κάνουν» απαντά ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσος.
Οι δήμαρχοι πάντως επιμένουν ότι δεν αρνούνται τους ελέγχους για πλαστά δικαιολογητικά, οι οποίοι όπως αναφέρουν συνεχίζονται κανονικά ωστόσο για τους επανελέγχους στις μετατροπές συμβάσεων υπογραμμίζουν ύστερα από μια δεκαετία που οι υπάλληλοι αυτοί εργάζονται ως μόνιμοι δεν μπορούν να συνδράμουν στην απόλυσή τους.
Σημειώνεται ότι στους δήμους Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Ασπροπύργου και Ρεθύμνης, η διαδικασία επανελέγχου εξελίσσεται κανονικά και τα αρμόδια όργανα συνεργάζονται και παρέχουν τα σχετικά στοιχεία στα κλιμάκια των ελεγκτών. Αντίστοιχος έλεγχος διενεργείται και στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ενώ το αμέσως προσεχές   διάστημα θα επεκταθεί και σε άλλους φορείς.
Ο Δήμος Αθηναίων έχει αρχίσει από μόνος του τον έλεγχο των πλαστών πιστοποιητικών εδώ και 11 μήνες και σύντομα θα έχουν αξιολογηθεί 5.000 υπάλληλοι, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Γιώργος Καμίνης. 
Από τις 63 περιπτώσεις υπάλληλων με πλαστά πτυχία ή πιστοποιητικά που εντοπίστηκαν, ήδη 35 έχουν απομακρυνθεί, ενώ οι και υπόλοιποι 28 θα απομακρυνθούν μόλις ολοκληρωθεί η τελική διαδικασία, σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στο θέμα, δήλωσε σχετικά: «Η εφαρμογή των νόμων δεν μπορεί να είναι επιλεκτική. Οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης εξάντλησαν όλα τα περιθώρια συνεννόησης με τους ελεγχόμενους φορείς, αλλά φαίνεται πως κάποιοι επιλέγουν να αρνούνται το αυτονόητο, δηλαδή τον έλεγχο νομιμότητας. Τώρα το λόγο έχει η Δικαιοσύνη».

Την ίδια ώρα και άλλοι δήμοι δηλώνουν ότι θα μπλοκάρουν τη διαδικασία επανελέγχων αλλά και της αξιολογησης

Οι εξελίξεις στο μέτωπο της αυτοδιοίκησης, στον απόηχο της κόντρας της κυβέρνησης με την Περιφερειάρχη Αττικής και με Δημάρχους για το θέμα της αξιολόγησης, αναμένεται να συζητηθούν στη συνεδρίαση της Πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκινά σε λίγη ώρα.

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.