"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

.Ο Καζάκος και άλλοι πέντε στο εδώλιο

Δικάζονται την Δευτέρα  ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Καζάκος και άλλοι πέντε για την υπόθεση μετακίνηση το 2009 επτά εργαζομένων από εταιρείες του Δήμου.
Αναδημοσιεύουμε το σχετικό ρεπορτάζ από το Ζω2
Στο Γ΄ Τριμελές Εφετείο Πλημ/των Αθηνών θα βρεθούν τη Δευτέρα το πρωί στις 29 Σεπτεμβρίου, ο Γιάννης Καζάκος, ο Δημήτρης Ρήγας, η Έλλη Κουτσογιάννη, η Αναστασία Μπότου, η Κωνσταντίνα Τσόγκα και η Χρυσούλα Παππά, ως κατηγορούμενοι για τη μεταφορά το 2009 των 7 ατόμων από τη ΔΕΑΔΗΖ και τις δυο αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες του Δήμου Ζωγράφου στην Κοινωφελή (ΚΕΔΗΖ), αλλά και την κήρυξη 9 ατόμων ως πλεονάζοντος προσωπικού, με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου των αστικών μη κερδοσκοπικών εταιρειών.
Στο κλητήριο θέσπισμα του αντεισαγγελέα Εφετών γράφεται ειδικότερα για τον καθένα από τους κατηγορουμένους:
-Για τον κ. Καζάκο: «…Με πρόθεση παρέβη τα καθήκοντα της υπηρεσίας του, με σκοπό να προσπορίσει σε άλλον παράνομο όφελος και συγκεκριμένα, με την ιδιότητά του ως δήμαρχος Ζωγράφου.
Στις 27-7-2009, προέβη στη μεταφορά 7 ατόμων….αφού πέτυχε την έκδοση της υπ’ αριθμ. 363/27.7.2009 απόφασης του οικείου Δημοτικού Συμβουλίου.
Στις 3/2/2010, προέβη στην κήρυξη 9 ατόμων…. ως πλεονάζοντος προσωπικού, με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου των αστικών μη κερδοσκοπικών εταιρειών, αφού πέτυχε την έκδοση της υπ’ αριθμ. 59 Β/3.2.2010 απόφασης του οικείου Δημοτικού Συμβουλίου.. Όμως οι ανωτέρω αποφάσεις πάρθηκαν κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου 269 του Ν. 3863?2006, διότι δεν υπήρχε εργασιακή σχέση των πιο πάνω ατόμων με τις ως άνω αστικές εταιρείες, αλλά είχαν απασχοληθεί κατά διαστήματα στον οικείο Δήμο ή σε άλλα νομικά πρόσωπα αυτού, με συμβάσεις εργασίας ορισμένης χρονικής διάρκειας. Αποσκοπούσε δε στην προσκόμιση παράνομου οφέλους προς τους ανωτέρω εργαζομένους.
Κατάρτισε πλαστό έγγραφο με σκοπό να παραπλανήσει με τη χρήση του άλλον σχετικά με γεγονός που μπορεί να έχει έννομες συνέπειες και ακολούθως έκανε χρήση του εγγράφου αυτού. Συγκεκριμένα, στις 27.7.2009, πρόσθεσε στο κείμενο της απόφασης 363…την παροχή εξουσιοδότησης, από το Δημοτικό Συμβούλιο, στο πρόσωπό του για να προβεί στην κάλυψη τυχόν ελλείψεων και κενών (όσον αφορά τις θέσεις προσωπικού της ΚΕΔΗΖ) που θα δημιουργηθούν μέχρι την αρχή λειτουργίας αυτής και ακολούθως, στις 3.2.2010, χρησιμοποιώντας την παραποιημένη ως άνω απόφαση ενώπιον του οικείου Δημοτικού Συμβουλίου, πέτυχε την έκδοση της υπ’ αριθμ. 59Α/3.2.2010 απόφασης αυτού περί έγκρισης διαδικασίας διάθεσης και συμπλήρωσης του μεταφερομένου προσωπικού της ΔΕΑΔΗΖ και των Αστικών Μη Κερδοσκοπικών Εταιρειών, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 363/27.7.2009 προηγούμενη απόφαση.»
-Για τον κ. Ρήγα: «…Με την ιδιότητά του ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωγράφου πέτυχε την έκδοση της υπ’ αριθμ. 363/27.7.2009 απόφασης του οικείου Δημοτικού Συμβουλίου,  κατά παράβαση των διατάξεων του Ν. 3463/2006 και με σκοπό να προσπορίσει όφελος στους πιο πάνω εργαζόμενους.»
-Για την πρώην σύζυγο του κ. Καζάκου, κ. Κουτσογιάννη, και την κ. Μπότου: «…Προέβησαν στη μεταφορά του προαναφερομένου προσωπικού από τη ΔΕΑΔΗΖ και τις Αστικές Μη Κερδοσκοπικές Εταιρείες στην ΚΕΔΗΖ, με τις ιδιότητές τους ως προέδρων της ΚΕΔΗΖ και της ΔΕΑΔΗΖ αντίστοιχα, παρά το γεγονός ότι οι υπ’ αριθμ. 363/27.7.2009 και 59 Β/3.2.2010 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωγράφου είχαν εκδοθεί κατά παράβαση του άρθρου του Ν. 3463/2006 και με σκοπό να προσπορίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος στους ως άνω αναφερόμενους εργαζομένους.»
-Για την κ. Τσόγκα: «…Με την ιδιότητά της ως διευθύντριας της διεύθυνσης Αυτοδιοίκησης και Αποκέντρωσης της Περιφέρειας Αττικής, αν και έλαβε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 9561/5991/17.3.2010 καταγγελία του δημοτικού συμβούλου Ζωγράφου Κωνσταντίνου Κωστόπουλου, σχετικά με την ύπαρξη νομιμότητας επί των προαναφερθεισών αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν προέβη σε καμμιά ενέργεια ούτε για εξέταση του κύρους αυτών, ούτε για απόδοση οποιασδήποτε ευθύνης σε τυχόν υπαίτια πρόσωπα, με σκοπό να προσπορίσει παράνομο όφελος τόσο στους προαναφερομένους εργαζόμενους, όσο και στους τέσσερις πρώτους των κατηγορουμένων.»
-Για την κ. Παππά: «…Εξεταζόμενη ενόρκως ως μάρτυρας, κατέθεσε εν γνώσει της ψέμματα. Συγκεκριμένα, στην Αθήνα, στις 16.11.2011, καταθέτοντας ως μάρτυρας στο πλαίσιο ένορκης διοικητικής εξέτασης που διενεργήθηκε από το Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, υσχυρίσθηκε τα εξής:
-ότι οι εργαζόμενοι…{αναφέρονται 14 ονόματα} ήταν υπάλληλοι των δυο αστικών μη κερδοσκοπικών εταιρειών «ΔΗ.ΠΑ.ΔΗ.Ζ.» και «Δημοτική Συγκοινωνία Δήμου Ζωγράφου»,
-ότι κατά το έτος 2005, ως υπάλληλος του Δήμου Ζωγράφου, προπαρασκεύασε συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου των ως άνω εργαζομένων και ότι κατέβαλε τη μισθοδοσία αυτών, έως τη λύση των εταιρειών.
Όμως τα παραπάνω είναι ψευδή, ενώ η αλήθεια που γνώριζε η κατηγορουμένη είναι ότι οι παραπάνω εργαζόμενοι ουδέποτε απασχολήθηκαν σε αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου, αλλά κατά διαστήματα στο Δήμο Ζωγράφου ή σε άλλα νομικά πρόσωπα αυτού, με συμβάσεις εργασίας ορισμένης χρονικής διάρκειας.»
 Ως μάρτυρες καλούνται οι εξής 15:
Κωνσταντίνος Κωστόπουλος, Κωνσταντίνος Καλλίρης, Μαρία Βαρσαμιδάκη, Ευθύμιος Σκαρμούτσος, Σοφία Δρακοπούλου, Σταματία Καφατσάκη, Βασιλική Κατωπόδη, Αιμιλία Μεράκου, Αναστασία Καπετανέα, Αναστασία Μπότου, Γεράσιμος Μαρκάτος, Θεόδωρος Μετικαρίδης, Μιχαήλ Κρασσάς, Ελένη Δασκαλάκη, Δημήτριος Γιάννος.

ΠΗΓΗ: Ζω2

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.