"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

.Είδες η ΔΕΗ? : H Μαρία Βαρσαμιδάκη, δίνει τη δικιά της απάντηση...???

"Τάραξε τα νερά" η αποκάλυψη του Αντιδημάρχου των Οικονομικών Υπηρεσιών Χάρη Σταματάκη,στο Δημοτικό Συμβούλιο στη τελευταία συνεδρίασή του, ότι η ΔΕΗ από λάθος δικό της χρέωνε μειωμένα μεν τα δημοτικά τέλη στις κατοικίες, εκτελώντας την απόφαση της προηγούμενης διοίκησης για μείωση των δημοτικών τελών, αλλά αυξημένα δημοτικά τέλη στα καταστήματα από τον Ιανουάριο του 2014.

Ο κ. Σταματάκης διευκρίνισε ότι το λάθος αυτό της ΔΕΗ απειλεί τον προϋπολογισμό του Δήμου με μια μαύρη τρύπα περίπου στα 400.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να μην μπορούν περαιτέρω να μειώσουν τα δημοτικά τέλη, όπως έχουν προγραμματίσει.

Εν τέλει αφήνουν αιχμές για την προηγούμενη διοίκηση, πως ένα τόσο σημαντικό λάθος το άφησε να περάσει απαρατήρητο.

Η πρώην Αντιδήμαρχος των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Μαρία Βαρσαμιδάκη, για τις αιχμές , δίνει τη δικιά της απάντηση:

"Με έγγραφό της η Αρμόδια Υπηρεσία Δημοτικών Προσόδων του Δήμου ΖΩΓΡΑΦΟΥ (με αποδεικτικό επίδοσης) έγκαιρα είχε αποστείλει τους νέους μειωμένους συντελεστές (μετά την τρίτη συνεχή εκ νέου μείωση των Δημοτικών Τελών από τη Διοίκηση Καλλίρη). Το έγγραφο απεστάλη στη ΔΕΗ τουλάχιστον δύο φορές η μια τέλη Νοεμβρίου 2013 και η άλλη αρχές Δεκεμβρίου 2013.

Οι καταστάσεις από τη ΔΕΗ για την απόδοση των Δημοτικών Τελών διαβιβάζονται στο Δήμο καθυστερημένα ( δηλαδή το Τμήμα Ταμείου τον μήνα Οκτώβριο 2014 θα ενημερωθεί για τις εισπράξεις των τελών της ΔΕΗ του μηνός Αυγούστου 2014). 

Από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου δεν υπάρχει η δυνατότητα διασταύρωσης των στοιχείων εάν είναι ορθή η χρέωση ή όχι. Δεδομένου ότι επανειλημμένως έχει ζητηθεί να μας δίνεται από τη ΔΕΗ αναλυτική χρέωση των λογαριασμών ανά καταναλωτή ηλεκτρικού ρεύματος.

Προς ενημέρωση όλων το πρώτο τετράμηνο 2014 ο συντελεστής 1,52 ήταν σωστός στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Το λάθος της ΔΕΗ αρχίζει –προκύπτει μετά το δεύτερο τετράμηνο του 2014. Άλλωστε το ανακάλυψε τυχαία η υπάλληλος ελέγχοντας τον προσωπικό της λογαριασμό. Υπήρξε άμεση αντίδραση-επικοινωνία των αρμόδιων υπαλλήλων των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου με την ΔΕΗ η οποία μετά από έλεγχο αναγνώρισε το λάθος της .

Επισημαίνεται ότι δεν υπήρξε λάθος των υπηρεσιών του Δήμου Ζωγράφου .

Διευκρινίζεται ότι υπήρξε όφελος των Δημοτών σε βάρος του Δήμου.

Όλα τα έγγραφα είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου".

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.