"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

.Αντιπαράθεση για το non paper

Για υιοθέτηση «της στρατηγικής της έντασης και της κινδυνολογίας εκ μέρους της κυβέρνησης με στόχο την τρομοκράτηση των πολιτών», κατηγορεί τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανεπίσημο σημείωμά του, στο οποίο αναλύει τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις.

Κεντρικό πολιτικό συμπέρασμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι, από τις ευρωεκλογές μέχρι σήμερα, η κυβέρνηση έπειτα από συνεχή λάθη και την πίεση του ΣΥΡΙΖΑ, έχει οδηγηθεί στην απομόνωση. 

Έτσι, η κυβέρνηση «πανικόβλητη από τις εν λόγω εξελίξεις δεν διστάζει να καταφύγει πλέον στο τελευταίο όπλο που της απέμεινε: τη στρατηγική της έντασης και της κινδυνολογίας με στόχο την τρομοκράτηση των πολιτών», αναφέρει η ανάλυση της αξιωματικής αντιπολίτευση.

Επίσης κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι επαναφέρει στη Βουλή τη θεωρία των δύο άκρων συνδέοντας τον ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία, ενώ οι επιτελείς του μιλάνε για άδεια ΑΤΜ και άλλες καταστροφές σε περίπτωση κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Η πανικόβλητη συγκυβέρνηση, υπογραμμίζει το σημείωμα , «δεν διστάζει δηλαδή ούτε καν τις καταθέσεις των πολιτών να ρισκάρει προκειμένου να παρατείνει λίγους μήνες τη θητεία της. Δεν διστάζει να βάζει την Ελλάδα σε περιπέτειες μόνο και μόνο για να παραμείνει αυτή λίγους μήνες παραπάνω στην εξουσία».

Ο ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαιώνει ότι «δεν πρόκειται να παρακολουθήσει τον κατήφορο της συγκυβέρνησης στην ένταση και την κινδυνολογία». Αντίθετα, προσθέτει «εμμένουμε στη δική μας πολιτική πρακτική που επικεντρώνεται στα οξύτατα προβλήματα των πολιτών, στη δημόσια παρουσίαση και διαβούλευση της εναλλακτικής κυβερνητικής πολιτική μας, και στη δημιουργία των απαραίτητων συμμαχιών για τη μεγάλη δημοκρατική αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα μας».

Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται ο προγραμματισμός του κόμματος για το επόμενο διάστημα και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η διοργάνωση των 13 περιφερειακών συνδιασκέψεων όπου θα συζητηθούν ευρέως οι πτυχές του κυβερνητικού προγράμματος που παρουσίασε ο Αλ. Τσίπρας στη ΔΕΘ καθώς και άλλες πτυχές που αφορούν την παραγωγική ανασυγκρότηση και την περιφερειακή εξειδίκευσή της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει ότι «αντί για την τετράμηνη παράταση της έντασης και της κινδυνολογίας, αντί για την αποσταθεροποίηση με την υπονόμευση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώτου κόμματος σήμερα, χρειάζεται να προσφύγουμε συντεταγμένα και ομαλά στη λαϊκή ετυμηγορία ώστε ο ελληνικός λαός να αποφασίσει για το μέλλον του». 

«Τώρα πια τους κατάλαβαν όλοι», αναφέρει σε δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, με αφορμή το non paper του ΣΥΡΙΖΑ.

«Την ώρα που η Ευρώπη στηρίζει ανοιχτά την Ελλάδα και αναγνωρίζει τις επιτυχίες της ελληνικής κυβέρνησης, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκείνος που πραγματικά παίζει ακόμη και με τις καταθέσεις του ελληνικού λαού και την ίδια στιγμή ουσιαστικά ζητά να μη βγούμε από το μνημόνιο», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος. 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.