"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

.Εκτός κυβέρνησης ο Γιώργος Στύλιος

Εκτός κυβέρνησης ο υφυπουργός Παιδείας, Γιώργος Στύλιος, μετά την αήθη επίθεση σε βάρος της βουλευτού του ΚΚΕ, Λιάνας Κανέλλη, στην οποία είπε, στη Βουλή, «Θέλετε Κασιδιάρη». Την παραίτησή του ζήτησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, παρά το γεγονός ότι ο κ. Στύλιος, ζήτησε δημοσίως συγγνώμη. 
«Ήταν ένας ατυχής λεκτικός διαξιφισμός στον οποίο δόθηκαν λάθος ερμηνείες, υπέβαλα την παραίτηση μου, θα συνεχίσω να στηρίζω την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό και να προωθώ τα θέματα της Άρτας και της Ηπείρου», δήλωσε εξερχόμενος του κοινοβούλιου ο κ. Στύλιος.
«Ευτυχώς, αυτή τη φορά η κυβέρνηση έπραξε το αυτονόητο», σχολίασε η Λιάνα Κανέλλη, ενώ όλα τα πολιτικά κόμματα, με ανακοινώσεις τους, καταδίκασαν τον πρώην πλέον υφυπουργό. 
Ο υφυπουργός Παιδείας, Γιώργος Στύλιος, με δήλωσή του, νωρίτερα, αναγνώρισε «λεκτικές υπερβολές» κατά την απάντησή του στη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλη και της ζήτησε συγγνώμη. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τη φραστική επίθεση
«Αποτελεί τεράστια προσβολή για τη Δημοκρατία, στελέχη της κυβέρνησης να επικαλούνται τη χρυσαυγίτικη βία» αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία καταδικάζει την επίθεση του υφυπουργού Παιδείας κατά της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλη.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Η επίθεση του υφυπουργού Παιδείας στη βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, δεν συνιστά μόνο μέγιστη χυδαιότητα. Αποτελεί τεράστια προσβολή για τη Δημοκρατία, στελέχη της κυβέρνησης να επικαλούνται τη χρυσαυγίτικη βία. Τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορεί να είναι ανεκτές και καμία "συγνώμη" δεν μπορεί να τις ξεπλύνει».
Η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ καταδικάζει την συμπεριφορά του Γ. Στύλιου 

Την «πολιτικά και ηθικά απαράδεκτη» στάση του Γιώργου Στύλιου, απέναντι σε μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου, καταδίκασε απερίφραστα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, με ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα και με την οποία καλούσε τον πρωθυπουργό «να αποδοκιμάσει έμπρακτα τη συμπεριφορά του μέλους της κυβέρνησης και βουλευτή της ΝΔ».

Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για ανάρμοστη συμπεριφορά καθ' υπέρβαση κάθε μέτρου και δεοντολογίας που πλήττει κατάφωρα το κύρος του Κοινοβουλίου.

«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ αποδοκιμάζει κάθε τέτοιου είδους συμπεριφορά από όποιον και αν προέρχεται, θεωρώντας ότι πρέπει όλοι από τη θέση τους να συμβάλουν στην εμπέδωση της Δημοκρατίας και των αρχών του Κοινοβουλευτισμού», σημειώνει.

Ανακοίνωση ΔΗΜΑΡ

Η επιβεβλημένη αποπομπή του υφυπουργού Παιδείας Γιώργου Στύλιου για την αήθη επίθεση που εξαπέλυσε κατά της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη εγείρει ζήτημα αντιμετώπισης των «χρυσαυγίτικων» πρακτικών, απ' όπου κι αν προέρχονται. Δυστυχώς, ακροδεξιές αντιλήψεις φαίνεται να γοητεύουν και άλλους, εκτός της Χρυσής Αυγής.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.