"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

.Εικονική χαρακτήρισε την επίκληση για συναίνεση του πρωθυπουργού ο Ευ. Βενιζέλος

Έντονα επικριτικός κατά του πρωθυπουργού εμφανίστηκε στην παρέμβαση του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, κατηγορώντας τον ότι «παραπλανά τους βουλευτές όταν λέει πως δεν χρειάζεται να έρθει η συμφωνία στη Βουλή».  Παράλληλα χαρακτήρισε εικονική την επίκληση του Αλέξη Τσίπρα για συναίνεση και υποστήριξε ότι η συζήτηση γίνεται μόνο για εσωκομματικούς λόγους:

«Πως ζητάς συναίνεση από την αντιπολίτευση όταν της επιτίθεσαι και την απαξιώνεις;» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε: «Γιατί ήρθαμε εδώ σήμερα; Για λόγους εσωκομματικούς του ΣΥΡΙΖΑ. Πέτυχε; Ναι. Εύκολο. Η συσπείρωση όμως σε ποια βάση γίνεται; Είναι συσπείρωση για ρήξη ή για συμφωνία; Μεταστροφής ή διολίσθηση;»

 Απαντώντας ο κ. Βενιζέλος στις αναφορές του πρωθυπουργού περί έντιμου συμβιβασμού, υποστήριξε ότι «αυτός δεν είναι συμβιβασμός αλλά αμηχανία και εγκλωβισμός».«Έντιμο συμβιβασμό λέει ο κ. Τσίπρας; Τι σημαίνει; Μένουμε στο παλιό μνημόνιο έως τον Ιούλιο και μετά κάνουμε ένα νέο μνημόνιο;»

 Ο κ. Βενιζέλος, αναρωτήθηκε στη συνέχεια, αν ο πρωθυπουργός νιώθει την ανάγκη να επανορθώσει σε σχέση με την προεκλογική του επιχειρηματολογία ώστε να πει επιτέλους, όπως είπε, «κάτι για το χρέος ή να αποσαφηνίσει αν η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε καλά που προχώρησε στο κούρεμα του».

Αιχμές άφησε ο κ. Βενιζέλος για τη στάση της προέδρου της Βουλής κατά την συζήτηση λέγοντας χαρακτηριστικά: «Για να εκλεγεί κανείς Πρόεδρος της Βουλής αρκούν οι ψήφοι βουλευτών. Για να είναι κανείς χαριτωμένος απαιτείται και κάτι άλλο».

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.