"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

.Αντ. Σαμαράς: Κανένας δεν ξέρει σήμερα τι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε πως με την πολιτική του αποκλείει την Ελλάδα από το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων της ΕΚΤ, εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως, ενώ η ΕΚΤ προειδοποίησε την Ελλάδα πως δεν θα ενταχθεί στην ποσοτική χαλάρωση αν δεν ολοκληρώσει επιτυχώς την αξιολόγηση με την τρόικα, ο ΣΥΡΙΖΑ εξαγγέλλει πως δεν δέχεται καν την υπαγωγή της χώρας σε πρόγραμμα στήριξης, και θέλει να αρχίσει τις επαφές με τους δανειστές από το μηδέν, οδηγώντας τη χώρα μακριά από την «κοσμογονία» της ΕΚΤ.

«Αυτό σημαίνει ότι για έναν χρόνο, ενώ θα "βρέχει" λεφτά, εμείς δεν θα έχουμε ούτε σταγόνα» προειδοποίησε ο κ. Σαμαράς και συμπλήρωσε πως η ανάπτυξη «δεν γίνεται με τσαμπουκάδες». 

Ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως «πανηγύριζαν χθες και προφανώς δεν είχαν διαβάσει ότι για να πάρει η Ελλάδα τα χρήματα θα πρέπει να τελειώσει η αξιολόγηση. Εκεί είναι όλη η ουσία και ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό δεν το έλαβε υπόψη του».

Ο κ. Σαμαράς, ερωτηθείς για τις κατηγορίες ότι προκαλεί προεκλογικό φόβο, είπε, μεταξύ άλλων: «Όταν λέει κάποιος δεν πληρώνω χρέη και τόκους, ότι θα τυπώσω χρήμα, όταν λέει κάποιος καλύτερα η Cosco να πέσει στη θάλασσα, όταν τέτοιες χώρες σαν την Κίνα δίνουν θέσεις εργασίας και ελπίδες στον κόσμο, όταν λες ότι η Αστυνομία και το Λιμενικό θα είναι άοπλοι, ποιος δημιουργεί φόβο; 

Κανένας δεν ξέρει σήμερα τι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο φόβος είναι η περιγραφή αυτού, που αυτοί πιστεύουν».
 Ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος σε όσους στρέφονται σε μικρότερα κόμματα, είπε πως με την ψήφο τους «στην ουσία αφαιρούν από τη ΝΔ το δικαίωμα» να διεκδικήσει τη θέση του πρώτου κόμματος. 

Τέλος, δήλωσε αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα σημειώνοντας, πως υπάρχει ποσοστό 15% αναποφάσιστων πολιτών που ανήκουν στον κεντροδεξιό χώρο. «Η αλλαγή θα γίνει τις τελευταίες ημέρες» εκτίμησε.

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.