"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

.Τσίπρας: Δεν θα συμμαχήσουμε με καμία μνημονιακή δύναμη, είτε φανερή, είτε μασκαρεμένη

Τον διακηρυγμένο στόχο του ΣΥΡΙΖΑ για αυτοδυναμία επανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη  Θεσσαλονίκη μπαίνοντας στην τελική ευθεία πριν τις κάλπες, προκειμένου όπως τόνισε «να έχουμε τα χέρια μας λυμένα απέναντι σε όλους αυτούς που έχοντας πια αποδεχτεί την ήττα τους προσδοκούν να σύρουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε υπονομευμένες κοινοβουλευτικές συνεργασίες», ενώ ξεκαθάρισε πως δεν θα συμμαχήσει με καμία δύναμη του Μνημονίου «είτε φανερή, είτε μασκαρεμένη».
«Οχι συναίνεση στην καταστροφή»
«Δεν θα κάνουμε καμία συνεργασία που θα ακυρώνει το πρόγραμμα και την πολιτική μας. Δεν θα συμμαχήσουμε με καμία δύναμη του Μνημονίου, είτε φανερή, είτε μασκαρεμένη. Με καμία έκφραση του σάπιου πολιτικού κατεστημένου, είτε σε παλιά, είτε σε νέα συσκευασία», τόνισε και ανεβάζοντας στα ύψη τους αντιπολιτευτικούς τόνους εξήγησε πως οι συνεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ξεπλύνουν τις δυνάμεις του Μνημονίου.

«Να γυρίσει ο κόσμος την πλάτη στις φωνές μίσους»
Με ορίζοντα την «επόμενη μέρα», υπογράμμισε πως όσο πιο ισχυρός βγει ο ΣΥΡΙΖΑ από τις κάλπες της ερχόμενης Κυριακής, τόσο πιο ισχυρή θα είναι η θέση της χώρας στην διαπραγμάτευση και εμφανίστηκε ενωτικός σημειώνοντας ότι  από τη Δευτέρα δεν υπάρχουν για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεξιοί, αριστεροί και κεντρώοι, υπάρχουν πολίτες με ίσα δικαιώματα και ίδιες υποχρεώσεις και κάλεσε άπαντες να «γυρίσουν την πλάτη στις ακραίες φωνές του μίσους και της τρομοκρατίας, να καταδικάσουν την χρεοκοπημένη στρατηγική του φόβου».
«Ο πρωθυπουργός έσυρε το χορό της υστερίας»
Εξαπολύοντας «πυρά» κατά του Αντώνη Σαμαρά είπε πως ήταν αυτός που επεχείρησε «να σύρει πρώτος τον χορό της υστερίας» και σημείωσε πως οι δεσμεύσεις του στην τρόικα είναι το μοναδικό πρόγραμμα της ΝΔ, που περιλαμβάνει «πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, απολύσεις στο δημόσιο,νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, νέα χαράτσια, το ξεπούλημα του φυσικού πλούτου και των υποδομών της χώρας».
Συνεχίζοντας το σφυροκόπημα στον πρωθυπουργό, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως «ο κ. Σαμαράς χορεύει μόνος του το χορό του φόβου και του τρόμου. Και είναι ο μοναδικός πολιτικός που απέμεινε να απειλεί την Ελλάδα να εκβιάζει την ίδια του τη χώρα, μόνο και μόνο για να παραμείνει στην εξουσία».
Οι 6 δεσμεύσεις:
Επαναλαμβάνοντας τη θέση ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει το μαγικό ραβδί», παρουσίασε τις 6 δεσμεύσεις του κόμματός του:
1.                              Ο αγώνας να αλλάξει πορεία η Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη.
2.                              Εγγύηση της αξιοπρέπειας για όλους.
3.                              Τέλος στους πλειστηριασμούς στην πρώτη κατοικία. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.
4.                              Δίκαιη φορολογία. Με αφορολόγητο στα 12000 ευρώ.
5.                              Τέλος στην διαπλοκή.  
6.                              Αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης
«Μακριά από τα κηρύγματα διχασμού»

Τέλος, ο κ. Τσίπρας επέμεινε ότι «Η Ελλάδα θα διαπραγματευτεί» και δεν θα είναι μόνη της, παρά θα έχει δίπλα της τους λαούς της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Ιρλανδίας. «Δεν αιθεροβατούμε. 
Αλλά δεν φοβόμαστε κιόλας. Πατάμε γερά στα πόδια μας» είπε και κάνοντας για πολλοστή φορά ένα γενναίο «άνοιγμα» κάλεσε τον κόσμο να μείνει μακριά «από τα κηρύγματα του διχασμού. Μακριά από τις απελπισμένες κραυγές της σημερινής ηγεσίας του κόμματος του κου Σαμαρά που ονειρεύεται νέους γύρους εμφυλίου».

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.