"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

.«Και μία ψήφος είναι καθοριστική»

«Είναι αποφασιστικής σημασίας οι εκλογές, αφού δεν κρίνεται μόνο η διακυβέρνηση, οι εκλογές αφορούν το αν η Ελλάδα θα έχει μέλλον μέσα στην Ευρώπη και σταθεί όρθια ή αν θα απομονωθεί και βυθιστεί στα ελλείμματα και στα χρέη» τόνισε απόψε από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ο οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος πως την Κυριακή η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτο κόμμα.

Δύο κόσμοι συγκρούονται σε αυτές τις εκλογές, είπε ο κ. Σαμαράς, βάζοντας το δίλημμα: «Η Ελλάδα της Ευρώπης με την Ελλάδα του κρατισμού, η Ελλάδα των επενδύσεων με την Ελλάδα των βολεμένων, η Ελλάδα που βγαίνει στην ανάπτυξη ή η Ελλάδα που επιστρέφει στα μνημόνια».

«Την επόμενη Κυριακή παίζει ρόλο και η τελευταία ψήφος, αν θα κάνει η χώρα το άλμα στο αύριο ή θα βουλιάξει στο χθες. Ακόμη και από μία ψήφο θα κριθεί αν θα βγει κυβέρνηση φιλοευρωπαϊκή με κορμό τη ΝΔ ή αν θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς συμμάχους να παλεύει με τις συνιστώσες του» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση σε όλους τους πολίτες «πάνω και πέρα από κόμματα, σε ανθρώπους που δεν θέλουν να δουν την Ελλάδα να γίνεται συντρίμια. Οι εκλογές αυτές είναι οι πιο κρίσιμες, που θα καθορίσουν το μέλλον της νέας γενιάς. Δεν έχει σημασία ποιο θα είναι το τρίτο ή τέταρτο κόμμα, σημασία έχει ποιο θα είναι το πρώτο κόμμα, έστω και με μία ψήφο διαφορά».

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.