"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Κυριακή 26 Απριλίου 2015

.Βυθίστηκε στο πένθος το Νεπάλ.... Ξεπέρασαν τους 2.200 οι νεκροί

Απερίγραπτη είναι η τραγωδία στο Νεπάλ όπου συνεχίζονται αγωνιωδώς οι έρευνες για τον εντοπισμό επιζησάντων από τον ισχυρό σεισμό των 7,9 Ρίχτερ, την ώρα που ο αριθμός των νεκρών ξεπερνά πλέον τους 2.200.

Οι διασώστες δίνουν μάχη ακόμα και με αξίνες μέσα στα συντρίμμια για να ανασύρουν ζωντανούς ενώ ο ισχυρότερος μετασεισμός που έχει καταγραφεί έως αυτή τη στιγμή έφτανε τα 6.7 Ρίχτερ και έγινε αισθητός μέχρι την Ινδία, ακινητοποιώντας το μετρό του Νέου Δελχί! 

Ασαφής είναι ακόμα η εικόνα στο Έβερεστ όπου ήδη έχουν ανασυρθεί 17 νεκροί και 61 ζωντανοί. Ωστόσο εκφράζονται φόβοι πως ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί ειδικά μετά τις νέες χιονοστιβάδες που προκάλεσε ο σημερινός ισχυρός μετασεισμός. 

Τα νοσοκομεία έχουν πια γεμίσει από τραυματίες- που συνολικά πλησιάζουν τους 5.500 και το προσωπικό παρέχει πρώτες βοήθειες και ιατρική φροντίδα στο ύπαιθρο. 

Ο σεισμός προκάλεσε θύματα και σε κοντινές χώρες: 49 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ινδία, 17 στο Θιβέτ και τέσσερα στο Μπαγκλαντές. 

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.