"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

.Μητρόπουλος: «Ανέφικτος ο έντιμος συμβιβασμός» - Λαφαζάνης: «Υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές»!

Όσο περνάει ο καιρός γίνεται όλο και περισσότερο σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας παίζουν με τη φωτιά και με τις τύχες της χώρας. 

Όσο και να διαψεύδουν τα όσα γράφονται στο διεθνή τύπο για χρεοκοπία, για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και για εκλογές, τόσο το οικονομικό αδιέξοδο και η αδυναμία της κυβέρνησης να κινηθεί με βάση τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου που έχει υπογράψει κάνει τα πράγματα πιο επικίνδυνα.

Σήμερα το πρωί ο Αλέξης Μητρόπουλος είπε ευθέως ότι «είναι ανέφικτος ένας έντιμος συμβιβασμός» εξαιτίας της στάσης των εταίρων στις διαπραγματεύσεις. 

Αυτό σημαίνει πολύ απλά ότι αν η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ δυσκολεύεται τόσο πολύ να πείσει το εσωκομματικό του ακροατήριο για τη «στροφή στο ρεαλισμό» τότε το Κούγκι είναι προ των πυλών. Το ερώτημα είναι τι περιμένουν στο Μαξίμου όλο αυτό τον καιρό και διατείνονται ότι θα υπάρξει συμφωνία και λύση.

Πάντως και ο Πάνος Καμμένος επέμεινε ότι δεν πρόκειται η κυβέρνηση να υπογράψει συμφωνία που θα είναι μνημόνιο, ενώ και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη είπε πως υπάρχουν πολλές εναλλακτικές προοπτικές για την Ελλάδα. 

Τι εννοεί άραγε; Έξοδο από το ευρώ κλπ κλπ κλπ; Γιατί δεν το λένε τότε ανοιχτά και αφήνουν το χρόνο να τρέχει και τα ταμεία του κράτους να αδειάζουν με αποτέλεσμα να στεγνώνει και να πνίγεται η αγορά;

Όπως και να έχει αν θεωρούν ότι η συμφωνία που επιδιώκουν στο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανέφικτη οφείλουν να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Δεν μπορούν να παίζουν με την υπομονή του κόσμου και να βάζουν μπουρλότο στη χώρα, απλά και μόνο για να μη διασπαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Εκτός και αν τελικά το σχέδιο είναι οι εκλογές τον Ιούνιο για να κάνει ηρωική έξοδο ο Τσίπρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.