"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

.Τα καμώματα του ΣΥΡΙΖΑ και η διπλωματική απομόνωση της Ελλάδας

Μέσα σε λίγες μέρες η συνολική και όχι μόνο οικονομική στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσε και έδειξε σε τι αδιέξοδα και επικίνδυνη διπλωματική απομόνωση μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα.
Η ιστορία με τα φωτογραφικά νομοσχέδια για την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού έχει προκαλέσει την οργή των Αμερικανών που επίσημα μέσω ανακοινώσεών τους από το State Department και την πρεσβεία τους εδώ στην Αθήνα κατηγορούν ευθέως το ΣΥΡΙΖΑ για «φιλική πράξη» προς την τρομοκρατία και τη 17Ν.

Η απάντηση του Τσίπρα από την πρωινή του παρουσία στο υπουργείο ΠΡΟΠΟ ότι «η Ελλάδα δεν εκβιάζεται» δεν λύνει το πρόβλημα. Τι θα κάνει δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα; Αν το τραβήξει με τον Ξηρό και το τραβήξουν και οι Αμερικάνοι;
Υποτίθεται ότι το μεγάλο ατού του ΣΥΡΙΖΑ στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους στην Ευρώπη ήταν η γεωπολιτική θέση της χώρας. 

Και τι έχει καταφέρει ως τώρα; Να κλείνει συμφωνίες με τους Ρώσους και στη συνέχεια η Μόσχα να διαψεύδει τα σενάρια που διακινεί η κυβέρνηση στην Αθήνα για ρωσική προκαταβολή που θα λύσει το πρόβλημα της ρευστότητας στην Ελλάδα αλλά ταυτόχρονα να προκαλείται η δυσφορία των Αμερικανών.

Και παράλληλα με τις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ για να ικανοποιήσει τα «δικαιώματα» των καταδικασμένων για τρομοκρατία να έρχεται σε ολοκληρωτική αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ. Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά οι Ευρωπαίοι τα έχουν «πάρει στο κρανίο» με τη στάση της κυβέρνησης που ως τώρα δεν δείχνει διάθεση για συμφωνία με τους εταίρους και ετοιμάζουν την πτώχευση της Ελλάδας εντός της ευρωζώνης.

Το έργο της κυβέρνησης στις πρώτες 100 μέρες είναι η απόλυτη καταστροφή. Κατάφερε να αφήσει χωρίς φίλους και συμμάχους την Ελλάδα σε Ανατολή και Δύση και κατάφερε να κάψει το υποτιθέμενο βαρύ χαρτί που είχε στη διαπραγμάτευση με την Ευρώπη, την οποία τώρα παρακαλάει (σωστά βεβαίως απευθύνεται εκεί) για λύση και βοήθεια στο μεταναστευτικό πρόβλημα που αποτελεί ωρολογιακή βόμβα, η οποία έχει ήδη εκραγεί στη Μεσόγειο. 

Με τέτοιου είδους στάση που οδηγεί σε πλήρη διπλωματική απομόνωση την Ελλάδα, τη βοήθεια μπορεί να προσδοκά από την Ευρώπη ο Τσίπρας;

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.