"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

.Ιδού το κράτος της Αριστεράς... Τα όνειρα έγιναν εφιάλτες με την Αριστερά και το δράμα μόλις άρχισε...

Όσο πλησιάζουμε στη συμφωνία, που μακάρι να γίνει να ηρεμήσουμε και να πάμε για κανέναν μπανάκι, αναρωτιόμαστε το εξής: Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να μαθαίναμε τι σκέφτονται οι κεντρώοι και οι δεξιοί που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και τον έκαναν κυβέρνηση.

Θα ήταν πράγματι εντυπωσιακό να πουν φωναχτά τα όσα σκέφτονται για την κυβέρνηση των 100 ημερών, για όσα του υποσχέθηκε και για όσα «κατάφερε» σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Εντάξει, ο κακός Σαμαράς είναι αντιπολίτευση και πλήρωσε το τίμημα που του αναλογεί. Σειρά είχε ο Τσίπρας να αναλάβει την εξουσία και με βάση τα όσα υποσχέθηκε να κυβερνήσει.

Δεν ξέρουμε τι θα κάνει στο εργασιακό και το ασφαλιστικό αλλά το φανταζόμαστε. Παρεμβάσεις στις συλλογικές συμβάσεις, απολύσεις, τέλος οι πρόωρες συντάξεις, ίσως περικοπές σε επικουρικές και ποιος ξέρει τι άλλο. Αυτά θα τα δούμε στην πορεία, όμως, το ερώτημα αν θα ψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ όλοι αυτοί αν ήξεραν τι θα γινόταν. Αν γνώριζαν ορισμένα από τα επιτεύγματα της κυβέρνησης όπως:

1.Αύξηση ΦΠΑ για χιλιάδες προϊόντα βασικής κατανάλωσης. Ο Ενιαίος Συντελεστής θα πάει είτε στο 15%-16% είτε χειρότερα στο 18%-19%. Θα μειωθούν δηλαδή τα... αυτοκίνητα και θα αυξηθούν σειρά από προϊόντα και υπηρεσίες. Άραγε τι θα γίνει με τον τουρισμό που ο... κακός Σαμαράς ήθελε να αυξήσει τον ΦΠΑ; Είναι καλύτερο το χαράτσι στα ξενοδοχεία και οι αυξήσεις που θα έρθουν;

2.Ιδιωτικοποιήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έλεγε ότι θα παγώσει όλες τις αποκρατικοποιήσεις και ότι το ΤΑΙΠΕΔ είναι άνδρο «λαμόγιων» και πρέπει να κλείσει. Τώρα μαθαίνουμε ότι θα δοθούν και τα αεροδρόμια στους κακούς Γερμανούς, θα πουληθεί και το Ελληνικό και παίζεται και η ΔΕΗ. Τι έκαναν δηλαδή απ' όσα είχαν υποσχεθεί;
3.Φημολογείται ότι οι φόροι για τη διετία 2015-2016 θα φτάσουν τα 14 δισ. ευρώ. Αυτά δεν είναι υφεσιακά μέτρα;

4.Ο κακός και αντισυνταγματικός ΕΝΦΙΑ θα παραμείνει και φέτος και ποιος ξέρει μέχρι πότε. Πλήρωνε κορόιδο ιδιοκτήτη που περίμενες «δίκαιο φόρο» και αφορολόγητη την πρώτη κατοικία.
5.Αλήθεια τι γίνεται με τη 13η σύνταξη; Θα δοθεί γιατί πολύ αμφιβάλλουμε.

6.Από το πρόγραμμα 12 δισ. της Θεσσαλονίκης καμιά 200αριά εκατομμύρια θα δοθούν για την ανθρωπιστική κρίση. Τα υπόλοιπα σύντροφοι που είναι;

Και αφού είδαμε όλα αυτά έχουμε κι άλλα χειρότερα:
Για παράδειγμα τον απίστευτο κυνισμό με τον οποίο διορίζονται τα «δικά μας παιδιά» στο κράτος του ΣΥΡΙΖΑ. Αδέρφια, ξαδέρφια, μανάδες και γκόμενες έχουν γίνει στελέχη σε καίριες θέσεις. 

Πρώτη φορά αριστερά.
Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατήγγειλε τις τροπολογίες και τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου; Γιατί κάνει ακριβώς τα ίδια; Δεν έχει... ήθος.
Για να μη μιλήσουμε για τα σκανδαλάκια, τα βολέματα και τα ρουσφετάκια σε «δικούς μας» επιχειρηματίες. Ούτε γιατί τα νοσοκομεία και τα σχολεία έχουν διαλυθεί. Ούτε γιατί άρπαξαν τα αποθεματικά από παντού.

Να μη μιλήσουμε για μια χώρα που είναι με την πλάτη στον τοίχο και δεν πληρώνει κανέναν. Και τέλος να μην μιλήσουμε για τον Βαρουφάκη που είναι μια κατηγορία καταστροφής μόνος του.
Αυτές είναι οι 100 μέρες του ΣΥΡΙΖΑ, το μέγιστο έργο που περιορίστηκε στο πώς θα αποφυλακίσει τον Ξηρό και πώς θα προστατέψει τους μπαχαλάκηδες.

Κι αναρωτιόμαστε: Όλοι αυτοί που απόθεσαν τις ελπίδες τους στην «πρώτη φορά Αριστερά» που έχουν κρυφτεί τώρα; Τι λένε και τι κάνουν; Ιδίως οι κεντροδεξιοί της εύφορης κοιλάδας που «μίσησαν» τη Νέα Δημοκρατία και στράφηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ τι έχουν να πουν από τον απολογισμό των 100 ημερών.

Ιδού το κράτος της Αριστεράς, λοιπόν. Όπως λένε και οι οπαδοί του Ολυμπιακού όταν η ομάδα δεν παίζει μπάλα «Εεε, οοο, αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό».

Τα όνειρα έγιναν εφιάλτες με την Αριστερά και το δράμα μόλις άρχισε...

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.