"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

.Πρωτοφανής ομολογία Τσακαλώτου: Ήμασταν άσχετοι με τη διαπραγμάτευση

Αυτό που συμβαίνει με αυτή την κυβέρνηση είναι ανήκουστο. Σε οποιαδήποτε κανονική χώρα θα έπρεπε να τους είχαν πάρει με τις πέτρες –μεταφορικά και πολιτικά μιλώντας πάντα.

Αφού μας έπρηξαν 100 μέρες ότι διαπραγματεύονται δήθεν σκληρά έρχεται ο συντονιστής της ομάδας διαπραγμάτευσης και alter ego του πρωθυπουργού Τσίπρα και δηλώνει χωρίς αιδώ ότι στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν άσχετοι με τις διαπραγματεύσεις! 

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος «όσοι λένε ότι στην αρχή της διαπραγμάτευσης δεν είχαμε συγκεκριμένες προτάσεις έχει βάση αλήθειας. Αλλά ήμασταν καινούργιοι στη διακυβέρνηση και για πολλά χρόνια ήμασταν εκτός πολιτικού συστήματος»!!!!!!!!!!!!!
Πρόκειται για το δεύτερο χτύπημα του συγκεκριμένου υπουργού. 

Ο αναπληρωτής υπουργός διεθνών οικονομικών σχέσεων (ΥΠΕΞ) κατ’ εντολήν του πρωθυπουργού αρχικά είχε πει ότι η κυβέρνηση έκανε στρατηγικό και τακτικό λάθος υπογράφοντας συμφωνία χωρίς να εξασφαλίσει χρηματοδότηση και σήμερα λέει ότι δεν ήξεραν να κυβερνήσουν και δεν είχαν προτάσεις να διαπραγματευτούν. 

Θυμίζουμε ότι για την πρώτη δήλωση ο πρωθυπουργός την είχε προεκτείνει και χωρίς ντροπή είχε παραδεχτεί ότι τον έπιασαν κορόιδο ο Ντράγκι και ο Ντάισελμπλουμ.


Και όλα αυτά τα λένε την ώρα που συζητάνε για 14 δις μέτρα, μέτρα και οριζόντια και υφεσιακά εξαιτίας της ασχετοσύνης τους, της ηλιθιότητάς τους, της ανικανότητάς τους και κυρίως της εμμονής τους να υπηρετήσουν μια στρατηγική απολύτως τυχοδιωκτική που υποσχόταν τον τετραγωνισμό του κύκλου. 

Μέχρι σήμερα πιστεύαμε ότι ο ιστορικός του μέλλοντος θα κατέγραφε την κυβέρνηση του ΓΑΠ στις πιο ηλίθιες και επικίνδυνες κυβερνήσεις που πέρασαν από τη χώρα. Μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσουμε τις ιστορικές μας εκτιμήσεις.

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.