"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

.Διαπραγμάτευση… καφενείου, αυριανισμός και κεντροαριστερά στο ΣΥΡΙΖΑ

Άρχισαν τα όργανα να βαράνε από την πρώτη μέρα της συνεδρίασης της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, παρόλο που αναμενόταν τα βαριά χαρτιά να πέσουν την Κυριακή όπου έχει προγραμματιστεί να μιλήσουν τα περισσότερα μεγαλοστελέχη και υπουργοί.

Το πιο σοβαρό πράγμα το είπε ο Γιάννης Μηλιός στην ομιλία του όταν σχολιάζοντας τις δηλώσεις Τσακαλώτου, Βαρουφάκη και Τσίπρα ότι υπέγραψαν συμφωνία στις 20 Φεβρουαρίου με προφορικές υποσχέσεις χωρίς να πάρουν φράγκο με αποτέλεσμα το πρόβλημα οικονομικής ασφυξίας και ρευστότητας, τόνισε ότι «αυτά δεν γίνονται ούτε στα καφενεία».

 Ο Γιάννης Μηλιός έριξε επίσης μπηχτές και στο Νίκο Παπά κάνοντας λόγο για «νέο αυριανισμό» με αφορμή τις λεκτικές επιθέσεις που δέχεται μέσω των social media και σχολίων στον τύπο που έχουν τις πηγές τους μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση.

Η μάχη της διαπραγμάτευσης χάθηκε στις 20 Φλεβάρη είπε ο Αλέξης Μητρόπουλος προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει δίλημμα για ρήξη ή συμφωνία ενώ υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εγκλωβισμένος στην υπογραφή μιας συμφωνίας με επαχθείς όρους, όπου το μόνο το οποίο μπορεί να επιδιώξει είναι αυτή η συμφωνία να γίνει όσο το δυνατόν λιγότερο επώδυνη.
Εναλλακτική λύση εκτός ευρώ ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Θανάσης Πετράκος προτείνοντας στάση πληρωμών.


Με κοινή δήλωσή τους 10 μέλη της κεντρικής επιτροπής, στελέχη της επιρροής του Ρούντι Ρινάλντι, μεταξύ των οποίων οι βουλευτές Δημήτρης Κοδέλας, Ελένη Σωτηρίου και Βασίλης Χατζηλάμπρου εκφράζουν την πλήρη διαφωνία τους με την διαπραγματευτική τακτική του Τσίπρα, χαρακτηρίζουν λάθος τη λογική των κόκκινων γραμμών και τη σύγκριση της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ με το μέιλ Χαρδούβελη, σημειώνουν ότι «η χώρα δεν έχει ανάγκη από μια συμφωνία γενικά» και προτείνουν ουσιαστικά ρήξη. 

«Όσο κλείνουμε τα μάτια στη μνημονιακή διολίσθηση και την κεντροαριστερή διαχείριση δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον», «η πιο βαθιά κόκκινη γραμμή είναι μια Αριστερά που δεν θα είναι κεντροαριστερά» καταλήγουν.

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.