"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

.«Ρούχα μαζί που πλύθηκαν κι έχουνε γίνει ροζ»... Οι κόκκινες γραμμές ξεθωριάζουν, οι υποσχέσεις έμειναν στα συρτάρια

Παλιά στον κινηματογράφο λέγαμε «Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες», τώρα θα λέμε «Λαφαζάνηδες και Δραγασάκηδες». Η κυβέρνηση Τσίπρα είναι «μανούλα» στην επικοινωνιακή διαχείριση των καταστάσεων και με τον τρόπο αυτό θα προσπαθήσει να επιβιώσει. Όμως, πόση σχέση έχει η επαναστατική ορμή του ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά με τους βολεμένους και προσκυνημένους του σήμερα; Όσο η μέρα με τη νύχτα ενώ το διπλό πρόσωπο ενός κόμματος που έγινε εξουσία πουλώντας ασύστολα ψεύδη θα συνεχίζεται μέχρι ο κόσμος να καταλάβει πόσο λάθος έχει κάνει.

Πάρτε για παράδειγμα την προχθεσινή ημέρα, την D-Day για την κυβέρνηση όπου ο Τσίπρας πήρε τηλέφωνο τον Γιούνκερ και του είπε: «Ζαν Κλοντ, συγγνώμη αν σε στεναχώρησα τόσο καιρό αλλά εγώ κι ο Πάνος (σ.σ. Καμμένος) είμαστε έτοιμοι να πέσουμε στα τέσσερα κι ότι καταλαβαίνεις κάνε».

Σκεφτείτε τι έγινε μία ημέρα πριν: Η κυβέρνηση, δηλαδή ο δημοσιογράφος Μιχόπουλος των 130 χιλ. ευρώ το χρόνο στην ΕΡΤ, εξέδωσε βαρυσήμαντο non paper στο οποίο κατακεραύνωνε την τρόικα και έλεγε ότι δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία επειδή αυτοί είναι αδιάλλακτοι και άθλιοι εκβιαστές. 

Χαμός στα δημοσιογραφικά γραφεία, το Χρηματιστήριο βούτηξε και άρχισαν να σχηματίζονται ουρές στα ΑΤΜ. Την ίδια στιγμή που έβγαινε η ημιεπίσημη ενημέρωση με τις κυβερνητικές θέσεις ο Γ. Δραγασάκης με τον Ευ. Τσακαλώτο έμπαιναν στο «στόμα του λύκου», στην έδρα του Μ. Ντράγκι όπου εκεί έσπευσαν να πουν ότι «είμαστε έτοιμοι για κωλοτούμπα, μην κόψεις τον ELA».

 Ο Ντράγκι τους… άρχισε στα χαστούκια, τους είπε: «Forget it το money αν δεν πάρετε σκληρά μέτρα» και μετά η διαπραγμάτευση πήρε το δρόμο της. Με απλά λόγια; Λαφαζάνηδες μέσα με χορούς και νταούλια για το… κομματικό ακροατήριο και Δραγασάκηδες έξω με άγριο ξύλο από τους δανειστές και υποσχέσεις πλήρους υποταγής.

Η διπροσωπία συνεχίζεται. Ο Τσίπρας υπόσχεται στα συνεχή τηλέφωνα με τους άθλιους δανειστές με τους οποίους δε θα μιλούσε ποτέ, ανατροπές σε εργασιακά και ασφαλιστικό (και όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτό) και ο Σκουρλέτης διατηρεί τις κόκκινες γραμμές.

Ο Βαρουφάκης μιλά ξεκάθαρα στο εξωτερικό για δύο συντελεστές ΦΠΑ και αυξήσεις σε χιλιάδες προϊόντα και η κυβέρνηση στην Ελλάδα κάνει ότι δεν καταλαβαίνει και υπόσχεται ελαφρύνσεις.
Είναι το γνωστό παιχνιδάκι του ΣΥΡΙΖΑ εσωτερικού και ΣΥΡΙΖΑ εξωτερικού το οποίο όμως τελειώνει πολύ σύντομα. Όταν θα έρθει η ώρα της πληρωμής τότε δεν θα υπάρχουν άλλοθι και ψέματα. Τότε θα φανεί αν ο κόσμος απλά ήθελε «αριστερούς φόρους» κι όχι τους «κακούς δεξιούς».

Η ουσία είναι ότι η κυβέρνηση της πρώτης φοράς αριστερά ακολουθεί το άσμα «ρούχα μαζί που πλύθηκαν κι έχουνε γίνει ροζ». Οι κόκκινες γραμμές ξεθωριάζουν, οι υποσχέσεις έμειναν στα συρτάρια και η σκληρή πραγματικότητα μας χτυπάει την πόρτα. 

Μόνο που θα είναι πολύ χειρότερη απ’ ότι περιμέναμε.
Περιμέναμε μείωση φόρων, έρχεται φοροκαταιγίδα. Περιμέναμε θέσεις εργασίας έρχονται υφεσιακά μέτρα και νέα λουκέτα. Περιμέναμε επενδύσεις, οι επενδυτές φεύγουν με ελαφρά πηδηματάκια γιατί σκέφτονται «σιγά μην κάτσω με τους τρελούς».
Τι έλεγε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ; Επαναφορά της 13ης σύνταξης. Θα μείνουν με το όνειρο χιλιάδες συνταξιούχοι οι οποίοι είτε δε θα πάρουν τίποτε γιατί θα μπουν εισοδηματικά και άλλα κριτήρια είτε θα πάρουν αντίδωρο.

Έλεγε μείωση 50% της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης ή και κατάργησή της γιατί είναι… έκτακτη, τώρα θα την πληρώσει η μεσαία τάξη και ενισχυμένη.
Έλεγε ότι είναι καταστροφική η αύξηση των έμμεσων φόρων, έρχεται ο καταπέλτης του ΦΠΑ. Έλεγε ότι δεν συζητά εργασιακά και ασφαλιστικό. Έρχεται το σοκ οσονούπω. «Ροζ» οι κόκκινες γραμμές και πλέον ταιριάζουν γάντι με το «ροζ συννεφάκι» του ΣΥΡΙΖΑ.


Το ζήτημα είναι ότι μπορεί ο Τσίπρας να διέβη των Ρουβίκωνα και να προσπαθεί να πείσει δανειστές και λαό για τις αγαθές του προθέσεις, τι θα κάνει όμως με τους εσωκομματικούς του αντιπάλους; 

Λέγεται ότι ήδη Λαφαζάνης, Στρατούλης, Δρίτσας και κάνα δύο άλλοι της κυβέρνησης ετοιμάζουν τα πράγματά τους και αδειάζουν τα υπουργικά γραφεία. Θα περάσουν στην αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ και θα παίζουν μπάλα ανεξάρτητοι. Και μπορεί ο Τσίπρας να μην κινδυνεύει από αυτούς, θα κινδυνεύσει όμως από το λαό. Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και η κακή του ώρα. 

Οι Λαφαζάνηδες – Δραγασάκηδες δεν θα περνάνε πια και τότε να δούμε αν τα «ροζ ρούχα» του Τσίπρα θα περάσουν από το λαό ή θα τα σκίσει αυτός. Η ώρα της κρίσης πλησιάζει. Από Σεπτέμβριο (αν δε χρεοκοπήσουμε ως τότε) που θα βαρύνει ο λογαριασμός έρχεται και η «καταιγίδα» για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.