"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

.Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις βλέπει ο Βενιζέλος

Άμεσες πολιτικές εξελίξεις διαβλέπει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας ότι ο κομματικός μηχανισμός της Χαριλάου Τρικούπη πρέπει να είναι σε ετοιμότητα, σύμφωνα με τα όσα ο ίδιος τόνισε σε ομιλία του σε «πράσινους» συνδικαλιστές του ιδιωτικού τομέα. 

Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε βέβαιος ότι «θα δικαιωθούμε», κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τη λήξη της τετράμηνης παράτασης στις 30 Ιουνίου. 

«Είμαστε σε ετοιμότητα γιατί πράγματι λειτουργούμε ως εγγυητές της σταθερότητας όχι της κυβερνητικής, της εθνικής, της στρατηγικής σταθερότητας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε τα περί υπαναχωρήσεων της κυβέρνησης, τονίζοντας ωστόσο ότι «η υπαναχώρηση αυτή δεν είναι πλήρης, δεν είναι ολοκληρωμένη, δεν είναι οριστική, δεν την έχουμε δει να παίρνει σάρκα και οστά κι έτσι κερδίζουμε ή χάνουμε αντίστοιχα χρόνο, χωρίς να υπάρχει καμία λύση για τη χώρα».

Την ίδια ώρα περιέγραψε γλαφυρά τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η πραγματική οικονομία καθώς η αγορά έχει στερέψει κυριολεκτικά και οι τράπεζες «είναι σε μία μόνιμη κατάσταση καχεξίας», ενώ η διαρροή καταθέσεων δεν σταματά. 

Τέλος, αναφερόμενος στην αποχώρησή του από τον προεδρικό θώκο του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «θέλω να αναδειχθεί μια νέα γενιά στην ηγεσία», συνιστώντας στη νέα ηγεσία που θα τον διαδεχθεί να πάρουν το μήνυμα αυτό και να κάνουν τις προσπάθειες, χωρίς αναβολές, χωρίς δισταγμούς, χωρίς αμφιθυμίες, με γενναιοδωρία, με ανοιχτή διάθεση».

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.