"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

.Βόμβα iskra: Η συμφωνία γράφεται με όρους υποταγής

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση διαβεβαιώνει μέσα από τα πιο επίσημα χείλη πως η «συμφωνία ήδη γράφεται» και πως «οι Κασσάνδρες θα διαψευστούν» , η Αριστερή Πλατφόρμα μέσα από το iskra.grστέλνει σαφές μήνυμα πως «συμφωνία σημαίνει υποταγή».

Προσδιορίζει την υποταγή μέσα από τους συνεχείς εκβιασμούς των θεσμών που θα φέρουν νέα επώδυνα μέτρα σε βάρος του λαού.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Όσο οι μέρες περνούν και τα περιθώρια της ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας στενεύουν, τόσο αυξάνονται οι πιέσεις και οι εκβιασμοί από τους δανειστές προς την κυβέρνηση για να συρθεί σε μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει νέα επώδυνα μέτρα σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων».

Ως παράδειγμα καταγράφει τις κινήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, υπογραμμίζοντας πως «αποφάσισε να μη διαθέσει ούτε μισό ευρώ από τον ELA, περιορίζοντας το «μαξιλάρι» της ρευστότητας των τραπεζών κάτω από τα 3 δισ. ευρώ. Θυμίζουμε ότι την περασμένη βδομάδα η ΕΚΤ είχε ανεβάσει το όριο της ρευστότητας των τραπεζών μόλις κατά 200 εκατ. Ευρώ».

Όπως επισημαίνει το διαδικτυακό εργαλείο της Αριστερής Πλατφόρμας και του Παναγιώτη Λαφαζάνη «το μήνυμα που στέλνει η ΕΚΤ – ένας από τους «εταίρους» δανειστές, είναι ωμό και σαφές: «θα σας στραγγαλίζουμε μέχρι να υποκύψετε»! Και το μήνυμα αυτό γίνεται ακόμη πιο ηχηρό από βδομάδα σε βδομάδα. 

Πολύ περισσότερο μάλιστα που η ΕΚΤ κρατάει ως εκβιαστική εφεδρεία και το μέτρο του «κουρέματος» στα ενέχυρα που δίνουν οι τράπεζες για να αντλήσουν ρευστότητα, που αν ληφθεί θα περιορίσει ακόμη πιο δραστικά τα διαθέσιμα κεφάλαια από την ελληνική οικονομία»

Στο πλαίσιο αυτό καθίσταται σαφές ότι ένα μεγάλο και δυναμικό κομμάτι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί πως η διαδικασία της διαπραγμάτευσης έχει εισέλθει σε μια λογική μαστίγιου και καρότου, και κάθε μέρα που περνάει, σβήνεται, μια ακόμη προεκλογική υπόσχεση από το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.

Και δεν φαίνεται πως το πρόβλημα παραμένει μόνο στην Αριστερή Πλατφόρμα, αλλά συνεπαίρνει τις κινηματικές συνιστώσες του κόμματος, που δεν χάνουν ευκαιρία να αντεπιτεθούν στον Τσίπρα.


Με άλλα λόγια, οι της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς ( οπαδοί του Μάο, του Τρότσκι, του Τσε Γκεβάρα, αλλά και του... Ζαχαριάδη) μπορεί να μην κατάφεραν να καταλάβουν τα Χειμερινά Ανάκτορα της νέο-κομμουνιστικής ουτοπίας τους αλλά λειτουργούν ως ένα ερέθισμα διαρκείας για μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που διαθέτουν «αριστερίστικο DNA» και φλερτάρουν με την Ανταρσυα. 

Το τελευταίο αυτό δεδομένο αποτελεί δίχως άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα και για την ηγεσία του Μεγάρου Μαξίμου αλλά και για τις πιστές σε αυτό δυνάμεις στο Κοινοβούλιο

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.