"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

.«Αναμένουμε την απάντηση των θεσμών στην ρεαλιστική μας πρόταση»

 H πρόταση των τριών θεσμών δεν μπορεί να γίνει στο σύνολό της αποδεκτή από την Ελλάδα, όπως έγινε σαφές και στην προχθεσινή συζήτηση στην Βουλή, σημειώνουν κυβερνητικοί κύκλοι και προσθέτουν ότι η ελληνική κυβέρνηση αναμένει τις παρατηρήσεις των θεσμών επάνω στην δική της ρεαλιστική πρόταση, επί τη βάση της οποίας είναι διατεθειμένη να συνεχίσει την διαπραγμάτευση σε πολιτικό επίπεδο.

Οι ίδιοι κύκλοι εξηγούν ότι «κανένα κόμμα στη Βουλή δεν είπε, ούτε καν υπονόησε, ότι μπορεί να γίνει αποδεκτό αυτό το κείμενο στο σύνολό του» και προσθέτουν ότι είναι ήδη γνωστό πως η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει επισήμως από την προηγούμενη Δευτέρα στους θεσμούς, ρεαλιστική και βιώσιμη πρόταση, τόσο ως προς τα αναγκαία δημοσιονομικά μέτρα και τις δομικές μεταρρυθμίσεις που προτίθεται να υλοποιήσει, όσο και για το κρίσιμο ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους, του οποίου η επίλυση αποτελεί προϋπόθεση για βιώσιμη συμφωνία.
 Η Ελληνική κυβέρνηση - σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους- μετά την κατάθεση της πρότασής της -που άλλωστε αποτυπώνει και το κοινό έδαφος της διαπραγματευτικής διαδικασίας που ολοκληρώθηκε στα BG- αναμένει με ενδιαφέρον τις παρατηρήσεις των θεσμών πάνω στη πρότασή της και είναι διατεθειμένη να συνεχίσει, από εδώ και στο εξής, την προσπάθεια περαιτέρω σύγκλισης σε πολιτικό επίπεδο.
«Ελπίζω η εναλλακτική πρόταση της Ελλάδας να μας παρουσιαστεί σύντομα. Θα ήθελα να έχω χρόνο να την μελετήσω στις λεπτομέρειές της» δήλωσε σήμερα Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής της G7 στη Γερμανία, ενώ νωρίτερα είχε δηλώσει ότι θεωρεί πως θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις σχετικά με τις προτάσεις στις Βρυξέλλες αυτή την εβδομάδα.

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.