"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

.Δημοψήφισμα για κάθε μέτρο;... Αυτή είναι η κατεύθυνση που δίνει η κυβέρνηση;

Είναι από τις ειδήσεις που δείχνουν ξεκάθαρα τι στόχους έχει η κυβέρνηση και που το πάει σε ότι αφορά τη χώρα. Πριν μερικές ημέρες οι περιφερειάρχες στο Αιγαίο συναντήθηκαν με τον Βαρουφάκη για να διαμαρτυρηθούν σχετικά με την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά.

Δικαίωμά τους να το κάνουν, τα συμφέροντα της περιοχής τους προστατεύουν, στους ψηφοφόρους τους δίνουν λόγο... δυστυχώς για την Ελλάδα που όλα τα προβλήματα τα λύνει με βάση το μικροπολιτικό κόστος.

Πήγαν λοιπόν στον Βαρουφάκη, του κλάφτηκαν 
για τον ΦΠΑ και ο υπουργός Οικονομικών, ο αρμόδιος για να μαζεύει έσοδα του κράτους τι τους είπε: «Κάντε δημοψήφισμα, εγώ θα σας στηρίξω».

Το αποκάλυψαν σήμερα οι περιφερειάρχες και μάλιστα ετοιμάζονται να στήσουν και κάλπες.
Μάλιστα ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, εκλεγμένος με τη ΝΔ σημείωσε ότι δεν είναι δική του ιδέα αλλά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, σε μία προσπάθεια να ενισχυθεί η διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης, ενώ δεσμεύτηκε να παρουσιάσει το ερώτημα του δημοψηφίσματος το οποίο απέστειλε τη Δευτέρα σε επιστολή του προς τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη και τους βουλευτές της περιοχής.

«Πιστεύετε ότι στα νησιά του Αιγαίου έχουν καλυφθεί οι ζωτικές και βασικές ανάγκες που απορρέουν από την νησιωτικότητα και ότι στην Ελλάδα έχουν εφαρμοστεί ειδικές νησιωτικές πολιτικές όπως αυτές επιβάλλονται από το Σύνταγμα και το ευρωπαϊκό κεκτημένο και βρίσκουν εφαρμογή σε άλλες νησιωτικές περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως π.χ. στα νησιά Μαδέρα, Αζόρες, Κανάρια, Θέουτα, Μελίγια, Κορσική;».

Αυτή είναι η ερώτηση που θα κληθούν να απαντήσουν οι πολίτες και ο Βαρουφάκης θα τους στηρίξει μάλιστα.

Για σκεφτείτε το καλά. Η χρεοκοπημένη Ελλάδα αναζητά από παντού έσοδα, έχει ξεζουμίσει όλους τους Έλληνες, αναγκάζεται να πάρει επώδυνα μέτρα αλλά κάποιοι θα κάνουν δημοψήφισμα που προφανώς θα πάρει 99,9% όταν ρωτάς ουσιαστικά αν θέλεις να σου αυξήσουν τους φόρους. Και αυτό το αποτέλεσμα θα το χρησιμοποιήσουν ως μέσο πίεσης για να μην προχωρήσει η κυβέρνηση στην αλλαγή του ΦΠΑ και το «μάρμαρο» να το πληρώσουν άλλοι.
Επομένως, συμπεραίνουμε ότι σε κάθε οικονομικό μέτρο, σε κάθε νομοθετική πρωτοβουλία οποιασδήποτε κυβέρνησης θα γίνεται και ένα δημοψήφισμα, προφανώς θα αποφασίζει ο λαός και μόλις αποσύρεται το μέτρο θα το πληρώνει κάποιο άλλο κορόϊδο.
«Θέλετε τον ΕΝΦΙΑ στην περιοχή σας;»
«Να έρθουν μετανάστες στα χωριά σας;»
«Να κόψουμε τις συντάξεις όσων παίρνουν 2.000 ευρώ;»
Να ανοίξει η ΕΡΤ με 5.000 εργαζόμενους;»
«Να κουρέψουμε το χρέος 90%;»
Είναι ορισμένα ερωτήματα που θα μπορούσε να στηρίξει ο Βαρουφάκης, η Ζωή και όποιος άλλος λαϊκιστής υπουργός που θα κάνει πολιτική και καριέρα με ξένα κόλλυβα.
Αυτή είναι η κατεύθυνση που δίνει η κυβέρνηση. Ο Βαρουφάκης που έχει άδεια τα ταμεία και δεν έχει να πληρώσει ούτε μισθούς ζητά δημοψηφίσματα χωρίς να νοιάζεται για το πώς θα βρεθούν τα λεφτά που χρειάζεται το κράτος για να πληρώσει τις υποχρεώσεις του, εσωτερικές και εξωτερικές.

Μήπως να κάνουμε και ένα άλλο δημοψήφισμα: «Ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι καταστροφείς της χώρας; Ποιοι είναι οι κλόουν που προσβάλλουν την πατρίδα;

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.