"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

.Μαλλιά κουβάρια» στη ΝΔ! Ο Βαγγέλας μπούκαρε στην Επιτροπή και «τα έχωσε» πάλι στον Παπαμιμίκο…

Μόνο ως ευτράπελα μπορούν να εκληφθούν όσα συμβαίνουν στη ΝΔ με τη διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη του επόμενου αρχηγού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης…
Χαμός έγινε και πάλι στη συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της ΝΔ, με τον Βαγγέλα να μπαίνει στην ΚΕΦΕ, που συνεδρίαζε και να επιτίθεται στον γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκο για την υπό εξέλιξη εσωκομματική διαδικασία.
Όπως είπε σχετικά ο Μεϊμαράκης σε δημοσιογράφους: «Την ώρα που ο κόσμος δοκιμάζεται από μια κυβέρνηση που παραπαίει, εγώ δεν συμβάλλω στη γελοιοποίηση της διαδικασίας που ενσυνείδητα γίνεται από τον γραμματέα Παπαμιμίκο και κάποιους άλλους. 
Ούτε στο ντιμπέιτ συμμετέχω, που είναι επίσης γελοιοποίηση. Απαιτώ να τελειώσει η διαδικασία με τις προδιαγραφές της διαδικασίας τώρα και να προκηρυχθεί άμεσα ο διεθνής διαγωνισμός για την εταιρία που θα αναλάβει για τις εκλογές. Θα ζητήσω από τον Θόδωρο Αμπατζόγλου (σ.σ. ο εκπρόσωπός του στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή) να αποχωρήσει άμεσα από την ΚΕΦΕ».
Χαρακτηριστικό του κλίματος και των… γαλλικών που έπεσαν από τον Βαγγέλα είναι το γεγονός, πως η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, εκπρόσωπος του Απόστολου Τζιτζικώστα αποχώρησε από τη Συγγρού, λέγοντας «δεν θα κάτσω να ακούσω το ξέσπασμα του προέδρου».
Την ίδια στιγμή, δήλωση σχετικά με τις διαδικασίες διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη προέδρου της Νέας Δημοκρατίας έκανε σήμερα ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος Απόστολος Τζιτζικώστας.
«Να τελειώνουμε αμέσως με τα διαδικαστικά. Να αποδείξουμε, επιτέλους, ότι καταλαβαίνουμε τι περιμένει η βάση της Νέας Δημοκρατίας, τι περιμένει η κοινωνία από εμάς. Πρακτικά, απλά και ουσιαστικά: Εκλογικά κέντρα παντού, δύο ευρώ η συμμετοχή για όλους. Όπως το 2009. Δεν φοβόμαστε τον κόσμο μας. Τη δύναμή του θέλουμε. Για να αλλάξουμε, να μεγαλώσουμε, να κερδίσουμε», ανέφερε ο κ. Τζιτζικώστας.
Δήλωση για τις τελευταίες εξελίξεις έκανε και ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας: «Ενημερώθηκα για την πορεία των διαβουλεύσεων στην ΚΕΦΕ. Τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας δεν διαχωρίζονται σε παλιά και νέα. Το Καταστατικό μας είναι ξεκάθαρο.
 Η ΚΕΦΕ δεν έχει αρμοδιότητα αλλαγής του Καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας. Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα ισότιμης συμμετοχής στην ανοιχτή διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Ζητώ από την ΚΕΦΕ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ολοκληρώσει τις διαδικαστικές διαβουλεύσεις το συντομότερο, μένοντας αυστηρά στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της».

Από την πλευρά του ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης δεν δέχεται καμία αύξηση αντιτίμου για τη συμμετοχή των ψηφοφόρων στις κάλπες της 22ας Νοεμβρίου και υποστηρίζει ότι «δεν πρέπει να υπάρξει κανένας διαχωρισμός παλαιών και νέων μελών, καθώς δεν ορίζεται πουθενά από το καταστατικό και επίσης, να παραμείνουν τα ίδια εκλογικά κέντρα και κάλπες, όπως στις εκλογές του 2009».

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.