"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

.Γιούνκερ: Χωρίς εναλλακτικές προτάσεις από την Ελλάδα, δεν έχει νόημα η συνάντηση της Τετάρτης

Λίγες ώρες μετά τις διαβεβαιώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Γαβριήλ Σακελλαρίδη, πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας διατηρεί άριστες φιλικές σχέσεις με τον πρόεδρο της Κομισιόν, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, έσπευσε να διευκρινίσει πως «πρέπει κανείς να τηρεί κάποιους συγκεκριμένους κανόνες και κάποιος όπως εγώ που επί μήνες προσπαθεί να στήσει γέφυρες, χρειάζεται και το ελληνικό μέρος της γέφυρας και αυτό δεν το βλέπω αυτή τη στιγμή».

Νωρίτερα, ο κ. Σακελλαρίδης είπε πως σχετικά με το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον πρόεδρο της Κομισιόν, παρά τις δηλώσεις του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο πρωθυπουργός δεν πήρε ποτέ τον πρόεδρο της Κομισιόν και πρόσθεσε ότι «υπάρχουν επαφές και σε χαμηλότερο επίπεδο συνεργατών του Έλληνα πρωθυπουργού με συνεργάτες του κυρίου Γιούνκερ».

Επιπλέον, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε δηλώσεις του στο κανάλι Ν27, στο περιθώριο της Συνόδου των G7 απέκλεισε ένα ενδεχόμενο Grexit, ωστόσο υπογράμμισε πως χρειάζονται εναλλακτικές προτάσεις από την Ελλάδα και τόνισε: «Στην περίπτωση που δεν τις έχουμε, δεν θα έχει νόημα να πραγματοποιηθεί η συνάντηση της Τετάρτης».

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.