"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

.Ντέισελμπλουμ: Δεν υπάρχει συμφωνία στον ορίζοντα αυτή τη στιγμή

Δεν υπάρχει συμφωνία στον ορίζοντα αυτή τη στιγμή, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, στον απόηχο της ολοκλήρωσης της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. Ερωτηθείς σχετικά αναγνώρισε ότι το σενάριο της παράτασης εξετάζεται.
Ο κ. Ντέισελμπλουμε έστειλε σαφές μήνυμα ότι ο χρόνος που απομένει για την Ελλάδα είναι ελάχιστος και ότι η μπάλα είναι στο ελληνικό γήπεδο.
Εξαρτάται από τις ελληνικές αρχές να καταθέσουν αξιόπιστες προτάσεις στο πλαίσιο της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup.
Σχολίασε ότι οι συζητήσεις των τελευταίων εβδομάδων δεν έχουν φέρει πρόοδο.
Υπενθύμισε δε ότι στην συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου υπήρξε αναγνώριση για ευελιξία ως προς το πρωτογενές πλεόνασμα και την αντικατάσταση μέτρων με άλλα που θα πρότεινε η Ελλάδα με την έγκριση των θεσμών.
Ο κ. Ντέισελμπλουμ αναγνώρισε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο παράτασης ως ένα από τα σενάρια και όπως είπε αυτό συμβαίνει και για πρακτικούς λόγους.

Ερωτηθείς σχετικά είπε ότι αν είναι αδύνατον να κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, είμαστε έτοιμοι για όλες τις πιθανότητες.

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.