"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

.Τρίτο... και φαρμακερό... Θα πάρει πολύ χρόνο για να επανέλθει η χώρα στα πόδια της

Είναι αλήθεια ότι από σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να γίνει καλός... πωλητής. Να βρει τρόπο, όχι μόνο να πουλήσει αλλά και να... ξεπουλήσει το τρίτο Μνημόνιο στους βουλευτές του.

 Κι αν σ' αυτό το άθλιο μπουλούκι που μας κυβερνά μπορεί να φαντάζει σχετικά βατή μια τέτοια πώληση, στον ελληνικό λαό να δούμε πώς θα το καταφέρει.
Όλα πλέον δείχνουν ότι το τρίτο Μνημόνιο θα είναι και το... μακρύτερο που λέει και ο λαός. 

Μην πάει ο νους στο «κακό», δεν εννοούμε το πήδημα που μας υποσχέθηκε ο Τσίπρας από τη Ρόδο προεκλογικά. Εννοούμε ότι θα διαρκέσει πολύ περισσότερο και ότι θα πάρει πολύ χρόνο για να επανέλθει η χώρα στα πόδια της, έπειτα από τη ζημιά που της προκάλεσε η παρούσα κυβέρνηση. 

Δεν μας άρεσε το... mail Χαρδούβελη με τα 800 εκατ. ευρώ. Το χλευάσαμε, το κατασυκοφαντήσαμε. Προδότης ο Σαμαράς, άσχετος ο Χαρδούβελης, ανίκανη η κυβέρνηση, υποτελής η ΝΔ, έλεγαν οι Συριζαίοι μέχρι τον Δεκέμβριο.

Τώρα που θα πληρώσουμε μόνο για φέτος έναν λογαριασμό 3,5 δισ. ευρώ που μπορεί να φτάσει τα 6 δισ. ευρώ του χρόνου για να δούμε τι θα κάνουν οι όψιμοι αριστεροί που ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ; Τι θα πουν οι απογοητευμένοι δεξιοί που δεν άντεχαν άλλο τον Σαμαρά; 

Πώς θα δικαιολογηθούν οι κεντρώοι, οι νοικοκυραίοι και όσοι δουλεύουν μέρα – νύχτα και δηλώνουν τα πάντα στην εφορία; Η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης που έγινε ειδική και μόνιμη είχε μειωθεί από τον Σαμαρά κατά 30%. Έρχεται τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ για να διαλύσει τη μεσαία τάξη.

 Για όλους εκείνους που βγάζουν λίγα περισσότερα λεφτά στη ζωή τους και δεν τα κρύβουν από το κράτος. Παρ' ότι φορολογούνται με συντελεστή έως και 42% τώρα θα πληρώσουν περισσότερο «ειδικό φόρο».

Για παράδειγμα ένας που έχει εισόδημα 40.000 ευρώ η έκτακτη εισφορά αυξάνεται από 560 σε 800 ευρώ. Για εισόδημα 50.000 η έκτακτη εισφορά αυξάνεται από 1.050 ευρώ σε 2.000 ευρώ. Υπέρ πίστεως και... ΣΥΡΙΖΑ. Τους γιατρούς, τους δικηγόρους, τους ηλεκτρολόγους και όλα εκείνα τα λαμόγια που θα έπιανε ο Τσίπρας για φοροδιαφυγή γιατί δεν τα πιάνει άραγε;

Και καλά, αυτοί είναι... ακριβοπληρωμένοι. Με τον ΦΠΑ τι θα γίνει; Ποιος θα πληρώσει τη νύφη; Μήπως και πάλι η μεσαία τάξη η οποία καταναλώνει και τα περισσότερα αγαθά και υπηρεσίες; Αυτή είναι η φορολογική δικαιοσύνη του ΣΥΡΙΖΑ; Μήπως οδηγεί όλο τον κόσμο στα «μαύρα», στα αδήλωτα αλλά και σε μια νέα στάση πληρωμών; 

Γιατί να πληρώσουν οι άνθρωποι του μόχθου που δουλεύουν για να έχουν πέντε φράγκα παραπάνω; Για να τους τα πάρει ο Τσίπρας;
Έρχονται κι άλλα μέτρα. Πάει η 13η σύνταξη, πάει ο κατώτατος μισθός, πάει η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, πάνε οι νέες αντικειμενικές αξίες και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.

Ασφαλώς, θα πει κανείς, εδώ που φτάσαμε καλύτερα μια επώδυνη συμφωνία παρά μια ρήξη και οικονομική καταστροφή. Ναι, αλλά το ζήτημα είναι πώς φτάσαμε ως εδώ. Ποιοι φταίνε, ποιοι πρέπει να καθίσουν ενώπιον ειδικών δικαστηρίων, ποιοι πρέπει να πληρωθούν με τη χλεύη και την κατακραυγή του κόσμου.

Ο Τσίπρας και η παρέα του μπορεί να περάσουν τη συμφωνία. Σιγά μη χάσουν τα Συριζάκια και οι ψεκασμένοι τις θεσούλες τώρα που τις καπάρωσαν. Μπορεί να ξεπεράσουν τον σκόπελο στην κυβέρνηση με την απειλή των εκλογών με λίστα. Μπορεί να καβατζάρουν το καλοκαίρι που ο κόσμος είναι πιο χαλαρός.

 Ο Σεπτέμβριος όμως έρχεται και θα είναι αμείλικτος. Η ώρα του λογαριασμού πλησιάζει με φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, έκτακτες εισφορές και ό,τι άλλο θα σκαρφιστεί το μυαλό τους. Τότε θα δούμε πόσοι από τους «κοψοχέρηδες» της κάλπης της 25ης Ιανουαρίου θα βλαστημήσουν την ώρα και τη στιγμή που ξεγελάστηκαν.

Εντάξει, δεν θέλετε τη ΝΔ, δεν θέλετε τον Σαμαρά, δεν θέλετε τα παλαιά κόμματα. Όμως, αυτά καλώς ή κακώς έσωσαν τη χώρα και την έβγαλαν από την ύφεση. Ο ΟΟΣΑ τώρα προβλέπει ανάπτυξη μόλις 0,1% όταν μέχρι τον Δεκέμβριο οι προβλέψεις έκαναν λόγο για ανάπτυξη ακόμη και 2,5%. 

Δεν τους θέλατε και ψηφίσατε Τσίπρα. Ο καθένας θα πληρώσει το δικό του μερίδιο ευθύνης. Ο Τσίπρας και η παρέα του είναι δημιούργημα του 36% των Ελλήνων που τον στήριξαν. Δυστυχώς όμως τον λογαριασμό θα τον πληρώσουν όλοι.

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.