"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

.Βαρουφάκης: Δεν θα υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup

Το ενδεχόμενο επίτευξης συμφωνίας στο Eurogroup της Πέμπτης απέκλεισε ο Γιάνης Βαρουφάκης, σε δηλώσεις του στο Παρίσι.
Ο υπουργός Οικονομικών μίλησε σε δημοσιογράφους μετά από τη συνάντηση που είχε για περίπου 2,5 ώρες με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ, Ανχελ Γκουρία και τα τεχνικά κλιμάκια που συνεργάζονται με την Ελλάδα για ορισμένες μεταρρυθμίσεις.
Οταν ρωτήθηκε σχετικά, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε «Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει συμφωνία αύριο», ενώ συμπλήρωσε πως αυτή «πρέπει να επιτευχθεί σε επίπεδο πολιτικών ηγετών».
«Αύριο θα θέσουμε τις βάσεις για αυτό που θεωρούμε πολιτικό και ηθικό μας καθήκον και αυτό είναι η επίτευξη συμφωνίας πολύ, πολύ γρήγορα με τους εταίρους μας και τους Θεσμούς», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, ενώ πρόσθεσε ότι η ελληνική κυβέρνηση εκλέχθηκε για να υπερασπιστεί τον ελληνικό λαό με ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. «Ελπίζω ότι οι Θεσμοί θα λάβουν υπόψη αυτή τη μεταρρυθμιστική ατζέντα», συμπλήρωσε.
Μετά από τη συνάντηση με τον Ανχελ Γκουρία, ο ΟΟΣΑ εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία οι δύο πλευρές συμφώνησαν οι μεταρρυθμίσεις να επικεντρωθούν στο χονδρικό εμπόριο, στην αγορά των μίντια, στις κατασκευές, στον τραπεζικό τομέα, καθώς και την καλύτερη εξυπηρέτηση από τις δημόσιες υπηρεσίες.
Επίσης, μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν για την αγορά εργασίας, τις συντάξεις, την καταπολέμηση της διαφθοράς, και τις προμήθειες στο Δημόσιο, και συμφώνησαν για τα επόμενα βήματα αυτής της συνεργασίας, και το χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή και την επίβλεψη αυτών των μεταρρυθμίσεων.

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.