"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

.FT: Έτοιμη να δώσει τελεσίγραφο στην Ελλάδα και η Γερμανία

Τις τελευταίες ημέρες η γερμανική κυβέρνηση στέλνει σε ιδιωτικό επίπεδο μηνύματα πως είναι ώρα να διακόψει τις διαπραγματεύσεις και να υιοθετήσει μια πιο σκληρή γραμμή “όλα ή τίποτα”, αναφέρουν οι FT.
Σύμφωνα με ανώτερους αξιωματούχους της Ευρωζώνης, Γερμανοί ηγέτες διαμηνύουν σε άλλες πρωτεύουσες της Ευρωζώνης πως δεν είναι πλέον πρόθυμοι να διαπραγματευτούν τη συμβιβαστική συμφωνία που παρουσίασε ο Juncker στον Τσίπρα την τελευταία εβδομάδα για λογαριασμό των πιστωτών.
Οι αξιωματούχοι εξήγησαν πως η επίμονη απόρριψη της πρότασης από τον Τσίπρα ενώπιον του ελληνικού κοινοβουλίου την Παρασκευή, σε συνδυασμό με την προσπάθεια της κυβέρνησής του να επαναδιαπραγματευτεί τους στόχους του πλεονάσματος -οι οποίοι στα μάτια των πιστωτών είχαν συμφωνηθεί- σκλήρυνε τη στάση του Βερολίνου.

“Η μόνη απάντηση που θα ζητήσουν από τους Έλληνες θα είναι “ναι”, είπε ένας από τους αξιωματούχους της Ευρωζώνης.

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.