"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

.Το κυβερνητικό συμβούλιο ενέκρινε τα νέα μέτρα

Από το κυβερνητικό συμβούλιο, που ολοκληρώθηκε περί τις 7 το απόγευμα, πέρασε το πακέτο με τα μέτρα, που οφείλει να αποστείλει μέχρι το βράδυ σήμερα η ελληνική κυβέρνηση προς τον ESM, ως την αναγκαία προϋπόθεση για το τριετές χρηματοδοτικό πρόγραμμα, που έχει ζητήσει από προχθές.
Κατατίθεται απόψε το νομοσχέδιο στη Βουλή
Στις 21:00 απεστάλη η πρόταση της Αθήνας από το υπουργείο Οικονομικών μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προς τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ προκειμένου να την κοινοποιήσει στους θεσμούς.
Το κείμενο της πρότασης της κυβέρνησης θα κατατεθεί απόψε στη Βουλή, προκειμένου αύριο να συζητηθεί στην Επιτροπή και στην Ολομέλεια, ώστε για να εγκριθεί κατ' αρχήν. Δεν πρόκειται δηλαδή για την τελική ψήφιση, αλλά η Ολομέλεια θα κληθεί να εξουσιοδοτήσει τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ως βάση επί της οποίας θα διαπραγματευτούν με τους πιστωτές.
«Είμαι έτοιμος για συμφωνία»
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας είπε στους υπουργούς του «Είμαι έτοιμος για συμφωνία»!
Επί 4 ώρες συνεδρίασε το κυβερνητικό συμβούλιο και το 95% των υπουργών τάχθηκε υπέρ της συμφωνίας.
Ενστάσεις εξέφρασε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MNI, τις οποίες αναμετέδωσε μέσω Twitter ο Φαμπρίτσιο Γκόρια της Corriere della Sera, ο κ. Τσίπρας είπε στα μέλη του κυβερνητικού συμβουλίου να είναι έτοιμοι για συμβιβασμό.

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.