"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

.Εκλογές θρίλερ -Τι δείχνουν 8 δημοσκοπήσεις

Με τις εκλογές να απέχουν μόλις τρεις εβδομάδες, τις προηγούμενες ημέρες «έβρεξε» δημοσκοπήσεις, που αποτύπωσαν τις διαθέσεις του εκλογικού σώματος στην έναρξη της σύντομης προεκλογικής περιόδου. 
Στις πολλές και διαφορετικές μετρήσεις της κοινής γνώμης που δημοσιεύτηκαν από την Παρασκευή έως και χθες, αποτυπώνονται οι εκτιμήσεις των πολιτών για ντέρμπι μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα να κρατά μεν το προβάδισμα, αλλά αυτό είναι τόσο ισχνό που το καθιστά επισφαλές σε σχέση με το αυξημένο ποσοστό που συγκεντρώνει η ΝΔ. Ωστόσο, υπάρχουν και δημοσκοπήσεις που δείχνουν άνετη επικράτηση του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα.
Οσον αφορά το τρίτο κόμμα, στις πέντε από τις οκτώ δημοσκοπήσεις τρίτη δύναμη αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή, ενώ σε τρεις το Ποτάμι (μάλιστα, σε μία από αυτές ισοψηφεί με το ΚΚΕ).
Αlco: Στο 1,5% η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ 
Στο γκάλοπ της Alco για το «Πρώτο Θέμα» ο ΣΥΡΙΖΑ κόβει πρώτος το νήμα, με διαφορά που φθάνει όμως μόλις στο 1,5%. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το ποσοσό των αναποφάσιστων, που όπως και στις άλλες δημοσκοπήσεις είναι εξαιρετικά υψηλό, ενώ στο εν λόγω γκάλοπ εμφανίζονται ως... τρίτο κόμμα! Και αυτή η δημοσκόπηση εμφανίζει τους ΑΝΕΛ να μένουν εκτός Βουλής. 
Αναλυτική η πρόθεση ψήφου: 
·        ΣΥΡΙΖΑ: 22,6%
·        Νέα Δημοκρατία: 21,1%
·        Χρυσή Αυγή 6,3%
·        Το Ποτάμι 5,1%
·        ΚΚΕ 4,7%
·        ΠΑΣΟΚ 4,1%
·        ΛΑΕ 4%
·        Ένωση Κεντρώων 3%

·        ΑΝΕΛ 2,4%

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.