"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

.Ο λαός δεν ξεχνά!

Τρέχουν για εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας και η παρέα του. Οι λόγοι δύο: Είναι γαντζωμένοι με την γλυκιά καρέκλα της εξουσίας και δεύτερον αν φύγουν από την κυβέρνηση θα έχουν να αντιμετωπίσουν τις ποινικές ευθύνες που τους αναλογούν για την καταστροφή της χώρας.
Αυτός είναι ο στόχος τους. Να γλιτώσουν από τις διώξεις που θα τους κυνηγούν για τη ζημιά που υπέστη η οικονομία από τον Ιανουάριο, και κυρίως από το δημοψήφισμα και μετά. 

Άλλωστε η βαρύτερη απ’ όλες κατηγορία είναι αυτή της εσχάτης προδοσίας για προπαρασκευαστικές ενέργειες κατά του εθνικού νομίσματος, της ελληνικής οικονομίας, της οντότητας και της ασφάλειας της ίδιας της χώρας. Ο Βαρουφάκης έχει τον πρώτο λόγο σ’ αυτό που επιχειρήθηκε να στηθεί αλλά την εντολή την έδωσε ο κ. Τσίπρας και κάποτε θα πρέπει να πληρώσει.

Εντάξει, το παίζει αντικομφορμιστής, άνετος, παιδί της διπλανής πόρτας και πιθανότατα «δεν τα παίρνει». Αλλά έχει ελέγξει τους συνεργάτες του τι έκαναν; Και κυρίως, έχει ελέγξει τις τεράστιες αστοχίες του, τα εγκλήματά του σε βάρος της χώρας τα οποία εκμεταλλεύτηκαν επιτήδειοι και πολύ πιθανόν να εκμεταλλευτεί και το λόμπι της δραχμής αν όλα εξελιχθούν δραματικά για την οικονομία;

Πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η ταφόπλακα της Αριστεράς. Τα μέτρα που καλείται να ψηφίσει είναι τόσο σκληρά που ούτε η… επάρατος Δεξιά δεν θα τολμούσε να φέρει στη Βουλή. Ακόμη και ο Γιωργάκης είναι… οσία Μαρία μπροστά στους οικονομικούς δολοφόνους της Αριστεράς που φέρνουν το τρίτο Μνημόνιο χωρίς να ντρέπονται γι’ αυτά που υπογράφουν.

«Εκβιαστήκαμε», λένε και το παίζουν Μωρές Παρθένες. Μα ήξεραν πριν τις εκλογές τι θα έπρεπε να περιμένουν. Γνώριζαν και την κατάσταση της οικονομίας, και τα βήματα που πρέπει να κάνουν και τους δανειστές. Τους είχαν ενημερώσει ενδελεχώς με συνεχή σημειώματα συγκεκριμένοι πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες. 

Δεν άκουσαν κανέναν παρά μόνο τον Βαρουφάκη και τους απίθανους συμβούλους του. Όχι μόνο της ομάδας της δραχμής αλλά και τους Ιρανούς, Κορεάτες και Κολομβιανούς που συνεχίζει να απασχολεί ο Τσακαλώτος με αμοιβές πάνω από 120 χιλιάδες ευρώ το μήνα. Για να κάνουν τι; Να κλείσουν μια συμφωνία χειρότερη από τις προηγούμενες; Χρειάζονται και σύμβουλοι για κάτι τέτοιο;

Μη διανοηθούν να φορτώσουν μόνο στον Βαρουφάκη τις ευθύνες. Πιθανότατα στις εκλογές ο πρώην υπουργός να μην επιλεγεί για τις λίστες του Τσίπρα, επομένως χάνει την βουλευτική ασυλία και τότε… μαύρο φίδι που τον έφαγε. Όμως, μη διανοηθούν να τον θυσιάσουν για να γλιτώσει ο Αλέξης και η παρέα του Μαξίμου που διέλυσε τα πάντα.

Κι αν η Δικαιοσύνη δεν κινηθεί όπως πρέπει σίγουρα ο ελληνικός λαός όταν ωριμάσει θα καταλάβει την εσχάτη προδοσία του ΣΥΡΙΖΑ και θα τους πληρώσει αναλόγως. Για τα εγκλήματα δεν φταίει μόνον η Ζωή, ο Βαρουφάκης ή ο Λαφαζάνης. Φταίνε όσοι έπαιρναν αποφάσεις καθημερινά στο Μαξίμου και έδιναν εντολές για τη διαπραγμάτευση. 

Αν είχαν αποφασίσει να κάνουν συμφωνία από τον Φεβρουάριο τώρα δεν θα ήμασταν στη δεινή αυτή κατάσταση. Ούτε θα περιμέναμε νέο οικονομικό τσουνάμι από το φθινόπωρο. Ο Τσίπρας επιλέγει να καθαιρέσει όλα τα ιερά τοτέμ της Αριστεράς και ό,τι ιερό και όσιο είχε τα τελευταία 70-80 χρόνια ο αριστερός κόσμος. 

Συντάξεις, μισθούς, απολύσεις, πρόωρες συνταξιοδοτήσεις γυναικών ή κατάρρευση του εκπαιδευτικού και υγειονομικού συστήματος. Θα πληρώσει τα επίχειρα της προδοσίας του. Αρχικά από τον ελληνικό λαό και στη συνέχεια από τις δικαστικές αρχές. 

Θα’ ρθει η ώρα που το τίμημα της τραγωδίας που έστησαν σε βάρος του ελληνικού λαού θα πληρωθεί και θα είναι ακριβό.

Ας κάνουν όσες εκλογές θέλουν επομένως. Ίσως να υπάρξουν και παραγραφές αδικημάτων. Ο λαός, όμως, δεν θα ξεχάσει.

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.