"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

.Ο Λούλης προτείνει Τσίπρα και ο Ψινάκης Σπαλιάρα

Ο Λούλης στο βαρυσήμαντο άρθρο του «ο Τσίπρας, οι εκλογές και τα «δώρα Λαφαζάνη» μας λέει εν ολίγοις ότι ο Αλέξης "καθησυχάζει" το μεσαίο χώρο, ότι είναι κυρίαρχος στο πολιτικό σκηνικό και κυρίως ότι αποτελεί τον κατεξοχήν σταθεροποιητικό παράγοντα.

Η δε "μετάφραση" του δημοψηφίσματος είναι το τέλος της λογικής και η αρχή της «κηπουρικής». Το κέρδισε ο Τσίπρας, άρα το μεγαλύτερο ποσοστό από το 61% ανήκει στον ηγέτη πασών των δεκαπενταμελών!

Μιλά για «πολιτικά δώρα» του Λαφαζάνη και τις εκλογές τις θεωρεί περίπου τυπική διαδικασία. Πιθανότατα θα τις κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, κρατώντας και μια «πισινή» για την περίπτωση που στραβώσουν τα πράγματα, οπότε θα πρέπει να αλλάξει το τροπάρι. Παραθέτουμε χαρακτηριστικό απόσπασμα:

«Τί θα φέρουν οι εκλογές όμως; Θα το δούμε στην πορεία. Μέχρι τώρα, τα δεδομένα δείχνουν ότι ο Τσίπρας είναι κυρίαρχος. Οι πρόσφατες κινήσεις του είναι ηγετικές, όποια και να'ταν τα σοβαρά λάθη του με αποκορύφωμα την καταστροφική επιλογή Βαρουφάκη. 

Τα πρώην κυρίαρχα κόμματα παραμένουν φθαρμένα, γερασμένα και τοξικά, παρά το ότι ευτυχώς απηλλάγησαν από απωθητικές ηγεσίες. Από τις νέες ηγεσίες, η μία ξεκίνησε καλά, αλλά είναι υπερκινητική και έτσι κάνει ήδη λάθη. 

Αρχίζει να υπονομεύει το κύρος της. Η άλλη απλώς δεν προκαλεί. Πέρα από τα κόμματα αυτά, το μετριοπαθές Ποτάμι στερείται «βάρους». Έτσι, είτε αρέσει είτε όχι, ο πιο σταθεροποιητικός παράγοντας στο πολιτικό τοπίο παραμένει ο Τσίπρας. Τα δώρα του Λαφαζάνη τον βοηθούν. Αρκεί να τα αξιοποιήσει όχι μόνο εκλογικά, αλλά επί της πολιτικής ουσίας».

Ο Βαρουφάκης ήταν καταστροφική επιλογή, αλλά όταν προεκλογικά ο πολύς κύριος καθηγητής έπειθε τον κοσμάκη ότι έχει τις λύσεις για την οικονομία, την κοινωνία και το γάριασμα στα λευκά υποκάμισα, όλα ήταν καλά.

Αυτός που ξεκίνησε καλά είναι ο Μεϊμαράκης, αλλά ο Λούλης τον θεωρεί «υπερκινητικό». Αντί να κάτσει στη γωνιά του να χάσει «ωραία, ωραία» τα βάζει με τη Λορδοσύνη του Αλέξη.
Δεν ξέχασε φυσικά να ρίξει το φαρμάκι του για τις προηγούμενες ηγεσίες. Αλήθεια ο Καραμανλής συμφωνεί μαζί του;

Αυτή που δεν προκαλεί, ωστόσο, είναι η Φώφη. Το Ποτάμι δεν έχει βάρος, αν και παίζει μπαλίτσα στη «μεσαία γραμμή», γιατί το νερό το μετράμε σε λίτρα, οι υπόλοιποι είναι ακραίοι και άρα εξ’ ορισμού κατακριτέοι από το μεσαιοχωρίτικο σύστημα μέτρησης δημοκρατικότητας.

Άρα, ο Τσίπρας είναι η μόνη λύση. Είναι και πιο έμπειρος τώρα. Υπογράφει δύο-τρία Μνημόνια ακόμη άνετα, χωρίς τύψεις και περιττές καθυστερήσεις

Πρακτικός άνθρωπος ο κύριος Λούλης χωρίς να φτάνει όμως τον τιτάνα Ψινάκη που πάντα βρίσκει τις βέλτιστες λύσεις: για τις κάπως ανέραστες του ΚΑΣ (Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου) που δεν του παραχώρησαν τον Τύμβο για συναυλία προτείνει Σπαλιάρα…
Στα λοιπά νέα οι συνταξιούχοι ανακάλυψαν ότι ο Τσίπρας τους είπε ψέματα και οι νέοι το μεγαλείο του Λεβέντη.

Καμία ελπίδα...

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.