"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

.Επιχείρηση λάσπη....???


Μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές, όλα δείχνουν ντέρμπι, οπότε τι μένει σ’ αυτόν που κινδυνεύει να χάσει την εξουσία; Τα χτυπήματα κάτω από τη μέση. Το βορβορώδες πολιτικό κλίμα, η σκανδαλολογία, η λάσπη στον ανεμιστήρα.
Είναι παλιά η συνταγή και για να πούμε την αλήθεια όλα τα κόμματα εξουσίας την έχουν χρησιμοποιήσει κατά καιρούς. Αλλά επιτρέπει κάτι τέτοιο το… ήθος της Αριστεράς; Η καρέκλα τελικά όλα τα επιτρέπει, ακόμη και να δοθεί η μάχη στο υπόγειο, χωρίς φως κι όχι στο ρετιρέ και με τον ήλιο να αποκαλύπτει τα πάντα.
Στον κίνδυνο να μείνει ο Αλέξης από καύσιμα και να μη φτάσει μέχρι το Μαξίμου θα δούμε ότι θα επιστρατευτούν τα σκάνδαλα. Κάθε μέρα κι από μια υπόθεση η οποία μπορεί να έχει δόσεις αλήθειας, μπορεί να είναι και παντελώς ανυπόστατη. Τη δουλειά της να κάνει, να αποδομεί τον αντίπαλο και μια χαρά.
Την πρώτη βολή, χωρίς βέβαια κανένα στοιχείο και καμιά υπόθεση, την έριξε το γνωστό 45άρι. Ο ψεκασμένος Πάνος από το ντιμπέιτ καταλάβαμε ότι έχει χαράξει μια στρατηγική μαζί με το φίλο του τον Αλέξη. Αυτή η στρατηγική ακούει στο όνομα «επάρατη δεξιά». Αυτό που θέλουν δηλαδή είναι να ενισχύσουν τα αντιδεξιά αντανακλαστικά των ψηφοφόρων, να τους φοβίσουν, να τους ενισχύσουν το αίσθημα ανασφάλειας για το τι μπορεί να… ξανακάνει η δεξιά. Ασχέτως βεβαίως αν δεν υπάρχει καμιά βασιμότητα των καταγγελιών. Το κλίμα να φτιάχνεται, ο κόσμος να «χαζεύει» και ο συνασπισμός Αλέξη – Πάνου να κερδίζει ψηφαλάκια.
Αίφνης πήγαμε μέχρι τη Γαλλία για να μιλήσει ο Φαλσιανί για τη λίστα Λαγκάρντ. Δεν είπε τίποτε, δεν έδωσε ονόματα βεβαίως αλλά το γεγονός ότι προεκλογικά επιστρατεύονται δικαστές για να παίξουν το παιχνίδι τους τα λέει όλα.
Ξαφνικά θυμήθηκαν να ασκήσουν δίωξη στον Μαρκογιαννάκη για την υπόθεση του άτυχου φοιτητή Γιακουμάκη. Αν και ο Μαρκογιαννάκης ουσιαστικά ένας τελειωμένος Μητσοτακικός είναι αυτό που έχει σημασία είναι να εμφανίζεται πάντα στο κάδρο η ΝΔ. Θα ακούσουμε κι άλλα για υποβρύχια, Siemens, τραπεζικές υποθέσεις κι ότι άλλο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «γαλάζιο σκάνδαλο» έστω κι αν δεν είναι.
Ούτε τυχαία είναι η προεκλογική στρατηγική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Θέλει να ταυτίσει το ΠΑΣΟΚ, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα, με το παλιό, με το διεφθαρμένο, το «σύστημα», τη διαπλοκή. Πρέπει πάση θυσία η ΝΔ, ο Μεϊμαράκης ή όποιος άλλος νομίζουν ότι μπορεί να κάνει ζημιά, να εμφανιστεί ως συνδεδεμένος με ένα σκάνδαλο. «Διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα». Αυτό ακούμε συνέχεια από τον Αλέξη και είναι φανερό ότι μέχρι την άλλη Κυριακή θα κινηθεί στο μοτίβο αυτό. Έτσι ο κόσμος θα ξεχάσει το 7μηνο της καταστροφής, θα ξεχάσει ποιος έκλεισε τις τράπεζες, ποιος έφερε τα capital controls, θα ξεχάσει το έγκλημα του Βαρουφάκη και του Τσίπρα, θα ξεχάσει τους απίθανους δραχμολάγνους και την ανεκδιήγητη Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Με μια μονοκοντυλιά θα σβήσει τα πάντα ο Τσίπρας ρίχνοντας τη λάσπη στον ανεμιστήρα κι όποιος πάρει ο χάρος. Βέβαια δεν θα πει κουβέντα για τα deal που έχουν κλείσει οι δικοί του άνθρωποι. Δεν θα πει για τα μυστικά ραντεβού με τους εκδότες και τη διαπλοκή, ούτε με τους επιχειρηματίες κι εφοπλιστές που «σπρώχνουν» χρήμα και παρέμβαση για να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ ξανά.
Δε λέμε, αν και πολυφορεμένη, έξυπνη η στρατηγική τους. Άλλωστε ο Καμμένος ζει για κάτι τέτοια. Τρέφεται με την προβοκάτσια, με την σκανδαλολογία, με τις θεωρίες συνωμοσίας. Υπήρχε καλύτερο «πιστόλι» για τον Τσίπρα προκειμένου να ρίξει τις πρώτες μπαλωθιές και να έρθει και η συνέχεια;
Καλωσήρθατε στον όμορφο, ηθικά κι αγγελικά πλασμένο κόσμο της Αριστεράς που παίζει πάντα με διαφάνεια.


Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.