"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

.ΛΑΕ: Το μόνο πρόγραμμα που έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η εφαρμογή του τρίτου μνημονίου

«Το μόνο πρόγραμμα που έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η εφαρμογή του τρίτου μνημονίου»
Ως το «δεύτερο από τα πολλά κύματα κατεδάφισης των συντάξεων και της κοινωνικής ασφάλισης που προβλέπονται στο τρίτο μνημόνιο» χαρακτηρίζει η Λαϊκή Ενότητα την εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας για τις συντάξεις.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, «με την εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας μειώνονται δραστικά οι κατώτερες συντάξεις, παγώνουν σε αυτά τα επίπεδα μέχρι το 2022, αλλάζει ο υπολογισμός των κύριων συντάξεων προς το χειρότερο και αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης με την κατάργηση του μεγαλύτερου μέρους των θεμελιωμένων και κατοχυρωμένων ασφαλιστικών δικαιωμάτων».
Σύμφωνα με τη Λαϊκή Ενότητα, «η έκδοση από την κυβέρνηση αυτής της εγκυκλίου λίγες μέρες μετά τις εκλογές αποδεικνύει ότι δεν υπάρχουν άλλα παράλληλα προγράμματα ή κοινωνικά ισοδύναμα και ότι το μόνο πρόγραμμα που έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η εφαρμογή του τρίτου μνημονίου».
Η Λαϊκή Ενότητα σημειώνει ότι «προηγήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου το πρώτο κύμα μειώσεων των κύριων (-2%) και επικουρικών (-6%) συντάξεων και ακολουθεί το επόμενο κύμα με νέες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, λόγω εφαρμογής της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, και η σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ. Αργότερα, ακολουθούν και άλλα κύματα ασφαλιστικής κατεδάφισης με στόχο τη μετατροπή της κοινωνικής ασφάλισης από δημόσια, καθολική και αναδιανεμητική σε ατομική-κεφαλαιοποιητική.

Καλεί, τέλος, «τους εργαζόμενους, τους νέους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους σε μαζικούς και ενωτικούς κοινωνικούς αγώνες για την απόκρουση του νέου κοινωνικού αρμαγεδώνα, για την υπεράσπιση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και των συντάξεων, για την ακύρωση της λιτότητας και των μνημονίων».

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.