"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

.«Πέθαναν» τον Βαρουφάκη, αλλά ο «βαρουφακισμός» συνεχίζεται

Πρόσφατα γράφαμε ότι φαίνεται πως η κυβέρνηση επιστρέφει στην εποχή των Βαρουφάκηδων της σκληρής και περήφανης διαπραγμάτευσης. Οι έξι μήνες που κατέστρεψαν την Ελλάδα δεν έβαλαν μυαλό στην κυβέρνηση, δεν τους ταρακούνησαν, παρά το γεγονός ότι οι τράπεζες είναι ουσιαστικά ακόμη «κλειστές» και η ελληνική οικονομία έχει επιβαρυνθεί με ένα νέο σκληρό μνημόνιο και με μια διετία ύφεσης. Τώρα, λοιπόν μαθαίνουμε ότι δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η αποψινή τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group η οποία επρόκειτο να προετοιμάσει τις αποφάσεις που θα λάμβανε την Δευτέρα το Eurogroup για τη χορήγηση της δόσης των
Όπως ανέφεραν πηγές από τις Βρυξέλλες, το Euroworking Group ακυρώθηκε και το πότε θα πραγματοποιηθεί τελικά εξαρτάται από το πότε θα υπάρξει μεγαλύτερη σαφήνεια και το αν θα ξεκαθαρίσουν κάποια κρίσιμα σημαντικά ζητήματα που αφορούν στο τρίτο πρόγραμμα για την χώρα μας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα των «κόκκινων» δανείων αποτελεί μεγάλο αγκάθι καθώς δεν υπάρχει σύγκλιση απόψεων παρά τις διαρροές των προηγούμενων ημερών για προσέγγιση και άρση του αδιεξόδου.
Η αγωνία πλέον για τη χορήγηση της δόσης των 2 δισ. ευρώ - που αναμενόταν να αποφασιστεί στο Eurogroup της Δευτέρας- κορυφώνεται και στην κυβέρνηση επικρατεί ανησυχία. Αν δεν γίνει το Euroworking Group τις επόμενες ημέρες τότε υπάρχει κίνδυνος να μην είναι η Ελλάδα στην ατζέντα του Eurogroup της Δευτέρας και να αναβληθεί η εκταμίευση της δόσης αλλά και να τεθεί σε κίνδυνο η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Και όλα αυτά γιατί; Γιατί ο Τσίπρας και η παρέα του κάνουν δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Προσπαθούν δηλαδή τι; Να επιβραβεύσουν χιλιάδες τζαμπατζήδες, λαθρόβιους που αγόρασαν σπίτια με θαλασσοδάνεια που δεν πληρώνουν όχι γιατί δεν έχουν αλλά γιατί δεν γουστάρουν. 
Και γιατί δηλαδή να είναι προστατευμένη η πρώτη κατοικία ενός λαμόγιου που δεν πληρώνει τις δόσεις του και ταυτόχρονα έχει εξοχικό, πάει διακοπές στη Μύκονο, περνά ζωή και κότα, έχει αυτοκίνητα, κάνει ταξίδια και γενικώς βγάζει τη γλώσσα στην υπόλοιπη κοινωνία;
Γιατί να επιβραβεύεται αυτός κι όχι ο συνεπής δανειολήπτης που παρά την κρίση πληρώνει κανονικά τη μηνιαία δόση, κάνοντας θυσίες; Γιατί αυτός να μην τύχει ευνοϊκότερης αντιμετώπισης (με κάποιο χαμηλότερο επιτόκιο π.χ.) και να ψάχνει η κυβέρνηση να βρει ρύθμιση που θα προστατεύει το 70% και πλέον του συνόλου των δανειοληπτών;
Υπάρχουν άνθρωποι που χτυπήθηκαν από την κρίση και δεν έχουν να πληρώσουν; Εντάξει, να μην τους πάρουν το σπίτι, να τους καλέσουν να κάνουν ρύθμιση, να πληρώσουν λιγότερα ή ακόμη και να γίνει κούρεμα υπό όρους. Αλλά να τινάζεται στον αέρα η διαπραγμάτευση και η πορεία της χώρας γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τολμά να πει ότι υπάρχουν και χιλιάδες λαμόγια που πρέπει να τους τα πάρουν τα σπίτια γιατί είναι επαγγελματίες κακοπληρωτές;

Από την άλλη, πόσους μήνες δημιουργικής ανοησίας θέλουν ακόμη για να καταλήξουν σε μια συμφωνία με τους Θεσμούς; Από τον Ιούλιο έχουν υπογράψει το Μνημόνιο και φτάσαμε Χριστούγεννα αλλά δεν έχουν καταλήξει ούτε για... τη μπύρα. Έλεος πια. «Πέθαναν» τον Βαρουφάκη, αλλά ο «βαρουφακισμός» στη διαπραγμάτευση συνεχίζεται.

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.