"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

.Προειδοποιητικές βολές προς την Κεντροαριστερά

Σαφή μηνύματα και προειδοποιητικές βολές προς τα κόμματα και τις κινήσεις της ευρύτερης Κεντροαριστεράς στέλνουν πλέον κρυφά και φανερά γκάλοπ που έχουν ήδη βάλει στο «μικροσκόπιο» οι ηγετικές τους ομάδες.
Είναι ακόμη νωρίς για να έχουν ήδη κατασταλαγμένη άποψη για το Ποτάμι και τη... ροή του κατά την προεκλογική εκστρατεία, ωστόσο κάνουν τις πρώτες εκτιμήσεις για μεγάλες ή μικρές «ανατροπές» στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι, παρότι αντιμετώπισαν με σκωπτικά σχόλια την εμφάνιση του κόμματος του Στ. Θεοδωράκη, στη συνέχεια στελέχη, όπως από το ΠΑΣΟΚ, έστρεψαν το ενδιαφέρον τους στην ταχύτερη «οικοδόμηση» της Ελιάς και στη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου. 

Η Χαριλάου Τρικούπη υποστηρίζει ότι η Ελιά - Δημοκρατική Παράταξη αποτελεί εγγύηση για την κυβερνητική και πολιτική σταθερότητα - κάτι «που θα αναγνωρίσουν προσερχόμενοι στην κάλπη οι ψηφοφόροι του χώρου».

Στο γκάλοπ βέβαια της «Εφημερίδας των Συντακτών» «είδαν» ότι ένα 16% που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι θα μετακομίσει στο Ποτάμι - αντιστοίχως η ΔΗΜΑΡ χάνει 17,5%!
«Δεν είμαστε χαρούμενοι για το αποτέλεσμα. Υπάρχει μια ρευστότητα γενικότερα, σε όλο το πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό σκηνικό της χώρας. 

Ο κόσμος αναζητά γι' αυτό δεν δίνει με ευκολία την ψήφο του σε ένα κόμμα, για παράδειγμα στον ΣΥΡΙΖΑ που υπόσχεται τα πάντα», είπε χαρακτηριστικά χθες στον 9,84 ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, μιλώντας για τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων και τονίζοντας ότι μόλις μετά τη Συνδιάσκεψη ξεκινά να γίνει πράξη το εγχείρημα της Ελιάς, αν και όχι με τους καλύτερους όρους.

Η απουσία του Γ. Παπανδρέου και άλλων στελεχών από τη Συνδιάσκεψη αναδεικνύει σε μια κρίσιμη στιγμή τα εσωκομματικά ρήγματα εντός του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελιά στα πρώτα βήματά της. 

Η δε φράση του Γ. Βούλγαρη προχθές από το Γαλάτσι όπου σε εκδήλωση των «58» «καλωσόρισε» το Ποτάμι και χαρακτήρισε επικίνδυνες τις εξελίξεις για την Ελιά και το ΠΑΣΟΚ, «που είναι σε κοινή πορεία τόσο για την επιτυχία όσο και για τον θάνατο» προκάλεσε δυσφορία στη Χαριλάου Τρικούπη, στη Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα και τις άλλες κινήσεις.

«Μας έχουν κουράσει όσοι ασχολούνται περισσότερο με την επόμενη μέρα, παρά με την ίδια μέρα των ευρωεκλογών. Για να υπάρξει επόμενη μέρα πρέπει η Ελιά να βγει ζωντανή και ισχυρή στις 25 Μαΐου.


Επειδή δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι υπάρχει μετά πολιτικόν θάνατον ζωή, θα πρότεινα σε όσους δεν θέλουν να βοηθήσουν, τουλάχιστον να μας αφήσουν ήσυχους να κάνουμε το χρέος μας απέναντι στην παράταξη», απάντησε εμμέσως πλην σαφώς στον Γ. Βούλγαρη ο Νίκος Μπίστης, ο οποίος αποκάλυψε ότι το περασμένο καλοκαίρι είχε πράγματι προταθεί στον Σταύρο Θεοδωράκη να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην προσπάθεια που ξεκίνησαν τον Οκτώβριο οι «58».

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.