"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

.Σόιμπλε: Βελτιωμένο κλίμα στις συνομιλίες, δεν άλλαξε η ουσία

Για βελτίωση της ατμόσφαιρας στις συνομιλίες με την Ελλάδα έκανε λόγο ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τονίζοντας ωστόσο πως δεν έχει υπάρξει κάποια αλλαγή σε ζητήματα ουσίας.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στο περιθώριο του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, «οι πρόοδος στις συνομιλίες για διάφορα ζητήματα δεν συμβαδίζει με τη βελτίωση της ατμόσφαιρας».

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις Αθήνας και θεσμών, ο κ. Σόιμπλε τόνισε ότι έχει σπαταληθεί πολύς χρόνος, χωρίς να έχει γίνει τίποτα. Παρατήρησε ακόμη ότι συνεχίζει να αποτελεί πρόβλημα, το γεγονός ότι οι έλληνες υπουργοί θέλουν να μιλούν μόνο με υπουργούς και όχι με τεχνικά κλιμάκια.

Κληθείς να σχολιάσει την πρόοδο που διαπιστώθηκε στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επισήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση διόρθωσε απλώς ένα πισωγύρισμα.

Παράλληλα, ο γερμανός ΥΠΟΙΚ εξέφρασε τη θέση ότι το ΔΝΤ πρέπει να εξακολουθήσει να συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης.

Τέλος, σχετικά με το ενδεχόμενο εκταμίευσης σε μικρές δόσεις των χρημάτων, ο κ. Σόιμπλε είπε ότι αν το Eurogroup αποφάσιζε κάτι τέτοιο, θα έπρεπε να ζητήσει την έγκριση του γερμανικού κοινοβουλίου.

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.