"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

.«Σχεδίαζαν τρομοκρατικό χτύπημα στις 4/10»

Σε συνταρακτικές αποκαλύψεις προχώρησαν -σε συνέντευξη Τύπου- ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Δημήτρης Τσακνάκης για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα στις 4 Οκτωβρίου. 
Σύμφωνα με τον υπουργό κατά την σύλληψη ενός νεαρού άνδρα σε γκαράζ στον Βύρωνα βρέθηκαν σημειώσεις σύμφωνα με τις οποίες υπήρχαν σχέδια για ενέργειες κατά του εφοπλιστή προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, του εφοπλιστή Θεόδωρου Βενιάμη, του πρόεδρου του ΣΕΒ Θεόδωρου Φέσσα, της συζύγου του, των γραφείων της Ζίμενς, της εταιρίας Ίνφο Κουεστ και των γραφείων της ναυτιλιακής εταιρίας Κάπιταλ. 
Σύμφωνα με τον υπουργό είχαν στοχοποιηθεί και τα γραφεία της ΝΔ στη λεωφ. Συγγρού, με χτύπημα στις 4 Οκτώβρη, οπότε και ήταν προγραμματισμένες επετειακές εκδηλώσεις για την ίδρυση του κόμματος.

Ο δράστης ο οποίος συνελήφθη, ηλικίας 25 εως 30 ετών, δεν συνεργάζεται με τους αστυνομικούς με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουν τα στοιχεία ταυτότητας του ενώ δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές. 

Στο μισθωτήριο συμβόλαιο για το γκαράζ που φέρει πλαστά στοιχεία βρέθηκαν τα αποτυπώματα του Νίκου Μαζιώτη. Στο γκαράζ βρέθηκε επίσης η σχάρα απο το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν τρομοκράτες κατά την έκρηξη στην οδό Αμερικής, αρχές Απριλίου έξω απο την Τράπεζα της Ελλάδας.
Στο «μικροσκόπιο» της αντιτρομοκρατικής έχουν μπει ιδιόχειρες σημειώσεις καθώς περιλαμβάνονται οι ημερομηνίες απο την 1η έως και τις 4 Οκτωβρίου με γενική πρόβα, όπως αναφέρεται, στις 3 του μηνός.
Βρέθηκαν επίσης σημειώσεις απο παρακολουθήσεις των στόχων τους , ημερήσια δρομολόγια ενός εκ των εφοπλιστών καθώς και σχέδιο απο το λιμάνι του Πειραιά. 
Όπως ανέφερε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, από την έρευνα της αντιτρομοκρατικής προκύπτει ότι εκτός των άλλων, ο συλληφθείς και οι άγνωστοι συνεργοί του αναζητούσαν να αγοράσουν φιάλες ασετιλίνης και οξυγόνου υπογραμμίζοντας ότι η ένωση αυτών των δύο στοιχείων δημιουργεί ένα εξαιρετικά ισχυρό εκρηκτικό μείγμα που θα μπορούσε να προκαλέσει μακελειό. 
Τόσο αυτός όμως όσο και ο υπουργός αρνήθηκαν να δώσουν άλλα στοιχεία, λέγοντας ότι οι έρευνες είναι σε εξέλιξη.
Εν τω μεταξύ, ποινική δίωξη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και άλλες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο Εισαγγελέας Εφετών σε βάρος του νεαρού που συνελήφθη στο Βύρωνα.

Ο κατηγορούμενος, που φέρεται να σχετίζεται με τον καταδικασμένο για την υπόθεση της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας Νίκο Μαζιώτη ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την απολογία του και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να απολογηθεί στον Ανακριτή την Κυριακή. 

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.