"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

.Μπλόκο στις κατασχέσεις για χρέη στο Δήμο

Χρέη στο Δήμο, που έχουν συσσωρευτεί εδώ και  χρόνια (1994-2014), αποφάσισε να εισπράξει και μάλιστα με δεσμεύσεις-κατασχέσεις των τραπεζικών λογαρισμών των οφειλετών η Ταμειακή υπηρεσία του Δήμου.
Όλα αυτά  χωρίς να ενημερωθεί η Δημοτική Αρχή. Στις 24 Οκτωβρίου έστειλε τα σχετικά έγγραφα στις 4 μεγάλες τράπεζες, ενώ οι πάντες βοούσαν , πως ακόμα και αυτή η κυβέρνηση θα έδινε την δυνατότητα στους οφειλέτες να εξοφλήσουν τα χρέη τους με δόσεις.
Την αποκάλυψη αυτής της απίστευτης ιστορίας έκανε η ίδια η Δήμαρχος Τίνα Καφατσάκη στο Δημοτικό Συμβούλιο, από το οποίο ζήτησε και έλαβε την ομόφωνη  απόφαση, ο Δήμος να ζητήσει  απο την Ταμειακή  υπηρεσία να προχωρήσει σε άρση των κατασχέσεων,  προκειμένου να έχουν οι δημότες την δυνατότητα να κάνουν χρήση του  νόμου και να ρύθμίσουν τις οφειλές τους  έως 30/11 και ο Δήμος να μην χάσει τα έσοδα του, που προέρχονται απο ληξιπρόθεμες οφειλές
Η υπόθεση έγινε έγκαιρα γνωστή, αφού ανάμεσα στους οφειλέτες, που οι λογαριασμοί τους δεσμεύτηκαν, ήταν και η ΜΑΞΙΑΔΗΖ, μια επιχείρηση δηλαδή του Δήμου.
Ανάμεσα στους οφειλέτες, που είναι φυσικά και νομικά πρόσωπα, υπάρχουν και δημότες που οφείλουν στο Δήμο μικροποσά. Ακόμη και αυτοί, αν η δημοτική αρχή, δεν ζητούσε άμεσα την άρση των κατασχέσεων, θα έβλεπαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους να αδειάζουν.
Η συζήτηση για το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο έδωσε την ευκαιρία στο πρώην Δήμαρχο Κώστα Καλλίρη να αποκαλύψει πώς και επί θητείας του είχε αντιμετωπίσει παρόμοια προβλήματα από υπαλλήλους
Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ποιοι, πώς, και κυρίως γιατί λειτουργούν έτσι κάποιοι υπάλληλοι του Δήμου και δεν ενημέρωσαν τη Δήμαρχο.
Όμως η Δήμαρχος έχει την υποχρέωση να τακτοποιήσει τα του οίκου της
Άλλωστε οφείλει να το κάνει, όταν στο Δημοτικό Συμβούλιο την ίδια μέρα η Συμπαραστάτης του Δημότη κ. Ελένη Σφήκα, στον απολογισμό της -καθώς η θητεία της έληξε-, ενημέρωσε το σώμα ότι κατά την διάρκεια που ασκούσε τα καθήκοντά της, τα τρία από τα εννέα κορυφαία θέματα που έχει καταγράψει αφορούν τον τρόπο λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών.

Οφείλει, επίσης, να το κάνει γιατί αυτη την εντολή έχει από τους Ζωγραφιώτες.

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.