"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

.Θρησκεία, τρομοκρατία, Grexit στο πεδίο μάχης ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Σε όλο το φάσμα της ελληνικής καθημερινότητας έχει περάσει, όπως ήταν αναμενόμενο, η προεκλογική κόντρα της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πλησιάζουμε ολοένα και περισσότερο στην ημέρα της κάλπης.
Εκτός από τα ζητήματα της κεντρικής πολιτικής, στο επίκεντρο μπαίνουν και θέματα που άπτονται της θρησκείας, αλλά και της τρομοκρατίας και, φυσικά, του Grexit. 
Κι αν, τα «καυτά» ζητήματα της τρομοκρατίας και της εξόδου ή όχι της χώρας από το ευρώ ήταν δεδομένο πως θα βρεθούν στο προσκήνιο το ζήτημα της θρησκείας προέκυψε τις τελευταίες δύο ημέρες.
«Ιερός πόλεμος»: Η... εικονομαχία, τα περιστέρια του Τσίπρα και το Αγιο Πνεύμα
Οι πρώτες... θρησκευτικές πινελιές δόθηκαν μετά την εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στην τελετή των Θεοφανείων η οποία συνοδεύτηκε από ποικίλα σχόλια, δηλώσεις, αλλά και κριτική.
Την πρώτη «μπαλοθιά», πάντως, έριξε ο πρωθυπουργός τη Δευτέρα από τα Ιωάννινα, από όπου ο κ. Σαμαράς μίλησε για τις εικόνες διαβεβαιωνοντας πως δεν πρόκειται να απομακρυνθούν από δημόσια κτίρια και χώρους.
Συγκεκριμένα, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε: «Υπάρχουν ορισμένοι και επειδή το βάλανε τώρα αυτό το θέμα, ότι θα πρέπει, ίσως, να κατεβάσουμε τις εικόνες στους δημόσιους χώρους. Από τη Βουλή και τα δημαρχεία μέχρι τα δημόσια καταστήματα και τα υπουργεία. Και, βεβαίως, και στα σχολεία μας. Αυτές οι εικόνες δεν θα κατέβουν ποτέ. 
Ο ελληνικός λαός πιστεύει. Και αυτή είναι η πιο ξεκάθαρη απάντηση σε εκείνον που τόλμησε να μου πει ότι θα πρέπει να κατεβάσουμε τις εικόνες. Ξέρω πού ανήκει, ξέρω ποιο πρόγραμμα λέει κάτι τέτοιο. Αυτές οι εικόνες δεν θα κατεβούν ποτέ».
Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε σήμερα κάνοντας λόγο για προσπάθεια εκφοβισμού, σημειώνοντας ότι «Λένε στους Χριστιανούς, τους θρησκευόμενους ότι θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ και θα σας απαγορεύσει να θρησκεύεστε και θα σας κατεβάσει τις εικόνες».
Αίσθηση, πάντως, προκάλεσε και η αντίδραση του υποψήφιου βουλευτή Επικρατείας, Κωνσταντίνου Χολέβα (εκδότη του περιοδικού «Εκκλησία»), ο οποίος κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για ασέβεια προς τα ιερά σύμβολα.
Αφορμή η αφίσα του Αλέξη Τσίπρα στην οποία καλεί τους νέους να μιλήσουν μαζί του μέσω του Twitter. Ωστόσο, χρησιμοποιεί την φωτογραφία από τα Θεοφάνεια, αλλά αντί για περιστέρια «απελευθερώνει» το πουλάκι-σύμβολο του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης.
Γράφει ο κ. Χολέβας στο facebook:
«Με δυσάρεστη έκπληξη είδα στο Διαδίκτυο ότι ο κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του εξομοιώνουν το Άγιο Πνεύμα με το twitter. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στον Πειραιά κατά τον Εορτασμό των Θεοφανείων και του δόθηκε η ευκαιρία να κρατήσει στα χέρια του το λευκό περιστέρι, το οποίο συμβολίζει το Άγιο Πνεύμα, το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος. 
Αλλά ούτε τα προσχήματα δεν είναι ικανός να τηρήσει. Εκμεταλλεύθηκε αυτή την ευκαιρία που του δόθηκε και την μετέτρεψε σε κομματική αφίσα για να ενημερώσει τους οπαδούς του ότι θα κάνει διάλογο μέσω του twitter, του γνωστού μέσου κοινωνικής δικτυώσεως. 
Στην αφίσα αυτή γίνεται μία ασεβεστάτη εξομοίωση του περιστεριού ως συμβόλου του Αγίου Πνεύματος με το σύμβολο του twitter. 
Ως Χριστιανός Ορθόδοξος και ως Έλληνας πολίτης διαμαρτύρομαι γι’ αυτή την πράξη, η οποία καταδεικνύει την έλλειψη ευαισθησίας και σεβασμού του κ. Τσίπρα προς την Ορθόδοξη Πίστη και Παράδοση του λαού μας. 
Σε αντιδιαστολή επισημαίνω με ικανοποίηση τη δήλωση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά από τις Φιλιάτες ότι όσο κυβερνά η Νέα Δημοκρατία οι εικόνες του Χριστού και των Αγίων δεν θα αποκαθηλωθούν από τα Νοσοκομεία, τα Σχολεία και τους άλλους δημοσίους χώρους, παρά την επιθυμία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο λαός μας γνωρίζει καλά αυτό που λησμονεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Ότι η Ελλάδα ελευθερώθηκε το 1821 από αγωνιστές, οι οποίοι είχαν ως σύνθημά τους: “Για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία”!». 
Η Κουμουνδούρου, πάντως, περιορίστηκε στο να απαντήσει λακωνικά 
«Είναι πιο εύκολο να ψάξεις για ψύλλους στα άχυρα, παρά για σοβαρότητα στις ανακοινώσεις της ΝΔ» αναφέρεται σε σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ.
Φάκελος τρομοκρατία: Το Charlie Hebdo, o Ξηρός και ο... Μπαλτάκος 
Το κομμάτι της τρομοκρατίας ήταν δεδομένο ότι θα «παίξει» αρκετά στην προεκλογική αντιπαράθεση των δύο κομμάτων, έπειτα και από τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού, ωστόσο, τα γεγονότα στο Παρίσι έδωσαν και διεθνείς διαστάσεις στο ζήτημα.
Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε μια αποστροφή του υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθη Λεουτσάκου, ο οποίος ανέφερε ότι ο τρομοκράτης Ξηρός είναι «συνεργάτης του Πρωθυπουργού».
Αυτό οδήγησε στην οργισμένη ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας η οποία κάλεσε όλα τα δημοκρατικά κόμματα να καταδικάσουν τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ, κατηγόρησε την Κουμουνδούρου για στενές σχέσεις με την τρομοκρατία.
Χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Συγγρού:
«Καλούμε όλα τα δημοκρατικά κόμματα να καταδικάσουν τη νέα αθλιότητα του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Πρωθυπουργού. Ο υποψήφιος Βουλευτής του και μέλος της Πολιτικής τους Γραμματείας Στάθης Λεουτσάκος είπε σήμερα το πρωί (επί λέξει - Mega) ότι ο τρομοκράτης δολοφόνος Ξηρός είναι “συνεργάτης του Πρωθυπουργού”!
Καλούμε τον κ. Τσίπρα να αποπέμψει αμέσως τον άθλιο υβριστή από τα ψηφοδέλτιά του.
·                                 Αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να μάθει ο Ελληνικός λαός για τα κόμματα που συνεργάζονται με τρομοκράτες, μπορεί εύκολα να απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα:
·                                 Ας μας πει, λοιπόν, ο κ. Τσίπρας για ποιον τρομοκράτη έκανε έρανο στο συνέδριό του
·                                 Ας μας πει πόσοι και ποιοι βουλευτές του κόμματός του ήταν μάρτυρες υπεράσπισης των δολοφόνων της 17 Ν
·                                 Ας μας πει ποιοι Βουλευτές και στελέχη του κόμματός του προμοτάρουν τα βιβλία των δολοφόνων Ξηρού και Κουφοντίνα
·                                 Ας μας πει για ποιον λόγο η «Αυγή» χαρακτηρίζει τους τρομοκράτες δολοφόνους της 17 Νοέμβρη ως πολιτικούς κρατούμενους
·                                 Ας μας πει για ποιον λόγο θέλει να καταργήσει τις φυλακές υψίστης ασφαλείας που φυλάσσονται τρομοκράτες
·                                 Ας μας πει πόσες φορές οι βουλευτές του επισκέφτηκαν τα μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων στη φυλακή
·                                 Ας μας πει αν υπάρχει συγγενική σχέση μεταξύ μελών τρομοκρατικών οργανώσεων με στελέχη του Σύριζα
·                                 Ας μας πει γιατί ο ίδιος δεν συνεχάρη την Ελληνική Αστυνομία για τη σύλληψη Ξηρού».
Λίγη ώρα αργότερα ήλθε η οργισμένη ανακοίνωση της Κουμουνδούρου για το προεκλογικό σποτ της ΝΔ με αναφορές στο μακελειό του Charlie Hebdo και την ασφάλεια των πολιτών.
«Το σποτ της ΝΔ με αναφορά στο Charlie Hebdo δεν είναι απλώς άλλη μια «αρνητική» διαφήμιση. Η ΝΔ επιλέγει την πολιτική τυμβωρυχία έναντι της πολιτικής αντιπαράθεσης. Το ακροδεξιό παραλήρημα αντί της πολιτικής πρότασης για τους πολίτες και τον τόπο. Μόνο από ένα κόμμα που είχε στις τάξεις του τον κ. Μπαλτάκο θα μπορούσαμε να το περιμένουμε».
Ακολουθεί το βίντεο της Νέας Δημοκρατίας:
Μετωπική Σαμαρά-Τσίπρα για το Grexit 
Το απόγευμα της Τρίτης, πάντως, και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί αντάλλαξαν κατηγορίες και «καρφιά» με τα σενάρια περί εξόδου της χώρας από το ευρώ στο επίκεντρο.
Ο πρωθυπουργός από το Αγρίνιο έθεσε εκ νέου το δίλημμα των εκλογών σημειώνοντας «Ανάπτυξη ή χρεοκοπία και έξοδος της χώρας από το ευρώ. Δεν το λέω εγώ αλλά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πολίτες δεν θα αφήσουν την χώρα να φτάσει και πάλι στον πάτο».

Την ίδια στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας από την Κομοτηνή απαντούσε στον πρωθυπουργό υπογραμμίζοντας ότι «όλοι στην Ελλάδα και την Ευρώπη τον διαψεύδουν κατηγορηματικά. Και τον αφήνουν μόνο του, στην ερημιά του λαϊκισμού. Και της βαριάς πολιτικής ήττας που τον περιμένει. Και το χειρότερο για τον κ. Σαμαρά είναι ότι τον διαψεύδουν πια, αυτοί στους οποίους στήριζε τις τελευταίες του ελπίδες για να διασωθεί. Τον διαψεύδουν όλοι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι. 
Που βγαίνουν πια και ζητούν ανοιχτά να υπάρξει λύση στο ζήτημα του χρέους. Τον διαψεύδουν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ο κ. Ντράγκι, ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, ο κ. Μοσκοβισί, η εκπρόσωπος της Κομισιόν, η κα Χάρντμπραϊντ».

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.