"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

.Αποχώρησε το Ποτάμι από την επιτροπή για γερμανικές αποζημιώσεις. Όπως ανέφεραν, αφορμή υπήρξε η λογική «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» της Ζ. Κωνσταντοπούλου.

Χωρίς τη συμμετοχή των βουλευτών του Ποταμιού θα συνεχίσει το έργο της η επιτροπή για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων που συγκλήθηκε για πρώτη φορά σήμερα.

Οι  βουλευτές του κόμματος αιτιολογώντας τη στάση τους ανέφεραν δηκτικά ότι αφορμή υπήρξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου που με τη λογική «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» αποφάσισε να προσθέσει και ένα ακόμα τίτλο στο βιογραφικό της και αυτοαναγορεύθηκε πρόεδρος χωρίς καν να συνεδριάσει η επιτροπή.

Η αλήθεια είναι πάντως ότι η απόφαση της Βουλής για την επανασύσταση της επιτροπής προέβλεπε την ανάληψη της προεδρίας από την Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξελέγη σήμερα πρόεδρος και της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.
Αίσθηση μάλιστα προκάλεσε το γεγονός ότι τη θέση της οφείλει και στους βουλευτές της ΝΔ.

Στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε για την εκλογή του προεδρείου, η κυρία Κωνσταντοπούλου υπερψηφίστηκε από 13 βουλευτές, ενώ τρία μέλη της επιτροπής ψήφισαν «λευκό».

Στην επιτροπή μετέχουν συνολικά 17 βουλευτές. Οκτώ βουλευτές ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ, τέσσερις στην ΝΔ ενώ τα λοιπά κόμματα της αντιπολίτευσης εκπροσωπούνται από ένα βουλευτή.

Από την μυστική ψηφοφορία απουσίαζε ο βουλευτής του ΚΚΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ φέρεται να ψήφισαν «λευκό».

Έτσι εκτός από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής (συνολικά 10 βουλευτές) την κυρία Κωνσταντοπούλου ψήφισαν και τρεις της ΝΔ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η Όλγα Κεφαλογιάννη καταψήφισε. Κατά συνέπεια την κυρία Κωνσταντοπούλου υπερψήφισαν οι Γιάννης Τραγάκης, Χαράλαμπος Αθανασίου και Ευάγγελος Μειμαράκης παρά το χάσμα που χωρίζει τη ίδια με την αξιωματική αντιπολίτευση.

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.