"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

.Tην ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι κρίσιμες διαβουλεύσεις με τους εταίρους νέα φωτιά άναψαν δηλώσεις υπουργών.

Tην ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι κρίσιμες διαβουλεύσεις με τους εταίρους προκειμένου να ανοίξει η στρόφιγγα της χρηματοδότησης, νέα φωτιά άναψαν δηλώσεις υπουργών σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης, υποχρεώνοντας το Μαξίμου να παρέμβει και να διαβεβαιώσει ότι θα πληρωθεί κανονικά η δόση στο ΔΝΤ τη Μεγάλη Πέμπτη.

Βούτσης: Θα ζητήσουμε παράταση πληρωμής ΔΝΤ
Μιλώντας στο γερμανικό Spiegel ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης δήλωσε ότι «αν δεν υπάρξει ροή κεφαλαίων μέχρι τις 9 Απριλίου, πρώτα θα εξασφαλίσουμε την πληρωμή μισθών και συντάξεων στην Ελλάδα και μετά θα ζητήσουμε από τους εταίρους στο εξωτερικό να υπάρξει μια συμφωνία και κατανόηση για να αποπληρώσουμε τα 450 εκ. στο ΔΝΤ αργότερα». 

«Αυτή η αλλαγή θα γίνει μόνο κατόπιν συμφωνίας, ώστε να μην υπάρξει πιστωτικό γεγονός», πρόσθεσε ο υπουργός, σύμφωνα με το Spiegel, ενώ σημείωσε πως τα χρήματα επαρκούν μέχρι τα μέσα Απριλίου.

Γρίφος Σκουρλέτη για plan B
Την ίδια ώρα ερωτήματα προκαλεί δήλωση του υπουργού Εργασιας στη γερμανική Die Zeit. «Αν η Ελλάδα δεν λάβει χρήματα εντός των επόμενων δέκα ημερών, τότε λυπάμαι, αλλά αυτό σημαίνει ότι η πλειοψηφία των ευρωπαίων συμμάχων μας αποφάσισε να σκοτώσει την Ελλάδα», σημείωσε ο υπουργός για να προσθέσει:

 «Θα θέλαμε ευχαρίστως να μείνουμε στο καράβι που ονομάζεται Ευρώπη, (…) αλλά αν ο καπετάνιος μας πετάξει από το κατάστρωμα, θα πρέπει να προσπαθήσουμε να κολυμπήσουμε».

Σύμφωνα με τον Πάνο Σκουρλέτη, η κυβέρνηση θα αποκαλύψει ποιοσχέδιο Β διαθέτει και ποιο ρόλο θα μπορούσε να παίξει σε αυτό η Ρωσία εφόσον δεν υπάρχει καμία άλλη λύση.

Παρέμβαση Μαξίμου
Οι αναφορές Βούτση- Σκουρλέτη προκάλεσαν την άμεση παρέμβαση του Μαξιμου με δήλωση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη στο Reuters, με την οποια η Αθήνα ξεκαθαρίζει ότι θα πληρώσει κανονικά τη δόση στο ΔΝΤ.
Αναλυτικά η δήλωση Σακελλαρίδη

"Δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα η Ελλάδα να μην ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της προς το ΔΝΤ στις 9 Απριλίου. Η πορεία των διαπραγματεύσεων, άλλωστε, έχει καλύψει την απόσταση και έχει δημιουργήσει κοινό έδαφος.Τις επόμενες ημέρες θα γίνει περαιτέρω εξειδίκευση και σύντομα θα υπάρξει θετική κατάληξη σε Eurogroup που θα επικυρώσει τη συμφωνία."

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.