"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

.Ποτάμι: Ο πρωθυπουργός εξάντλησε όλα τα αποθεματικά αξιοπιστίας που είχε

Με δεύτερη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σε λίγες μέρες, ο πρωθυπουργός εξάντλησε όλα τα αποθεματικά κοινοβουλευτικής αξιοπιστίας που είχε, τονίζει το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του.
Αντιδρώντας στην κίνηση δέσμευσης των ταμειακών αποθεμάτων φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, το Ποτάμι θυμίζει τις προγραμματικές δηλώσεις που είχε κάνει στις 8 Φεβρουαρίου ο Αλέξης Τσίπρας, στις οποίες τόνιζε ότι θα αποκατασταθεί η λειτουργία του Κοινοβουλίου, που είχε καταργηθεί μέσα από συνεχείς πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. «Η κυβέρνησή μας θα μείνει στην ιστορία ως η κυβέρνηση που τήρησε το λόγο της», είχε πει ακόμη τότε ο πρωθυπουργός.
«Στην ουσία τώρα: Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η κυβέρνηση εξαντλεί όλα τα αποθεματικά των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης σε μια ύστατη προσπάθεια να κρατήσει τον προϋπολογισμό όρθιο για λίγες ακόμη ημέρες. Είναι πια αναπόφευκτη κίνηση.
 Έτσι όμως, σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων η κατάρρευση του κράτους δε θα είναι μερική -όπως θα ήταν σε άλλη περίπτωση- αλλά πλήρης», τονίζει το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του.
Σημειώνοντας ότι με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η κυβέρνηση εξαντλεί και όποια αποθεματικά διαπραγματευτικής ισχύος της έχουν απομείνει, το κόμμα σχολιάζει ότι οι διαπραγματεύσεις πια έχουν τον χαρακτήρα ζωής ή θανάτου. 
«Οι κορώνες για σκληρή διαπραγμάτευση θα μείνουν κενό γράμμα γιατί η ολιγωρία των συγκυβερνώντων μας έφεραν κυριολεκτικά μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας», προσθέτει ακόμη.

Είναι δεδομένο, καταλήγει το Ποτάμι, πως θα έπρεπε να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά τα πράγματα και η κυβέρνηση έχει βαρύτατες ευθύνες για τη σημερινή πορεία. «Όμως, έστω και τώρα, ας αναλογιστεί σε τι εφιαλτική θέση έχει φέρει τη χώρα κι ας πάρει τις σωστές αποφάσεις για να αποφύγουμε την καταστροφή».

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.