"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

.Καταδίκασε ο πολιτικός κόσμος την επίθεση κατά του Γιάνη Βαρουφάκη

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε περιγράφει παραστατικά την εξέλιξη του επεισοδίου όταν ομάδα αντιεξουσιαστών εισήλθε στο εστιατόριο που δειπνούσε με την σύζυγό του και κινήθηκαν με απειλητικές διαθέσεις εναντίον τους απαιτώντας την απομάκρυνση από τον «χώρο τους». Ο υπουργός βγήκε από το εστιατόριο και είχε συζήτηση μαζί τους πριν αποχωρήσει. 

Κλείνοντας την ανακοίνωσή του αναφέρει: «Αρκούμαι να δηλώσω, άλλη μια φορά, την πάγια θέση πως, όσο φόβο και απέχθεια να μας προκαλεί η άσκηση αυθαίρετης βίας, η απάντηση στον θυμό αυτών των ανθρώπων και στις βίαιες εκδηλώσεις τους, δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι ούτε η άτακτη υποχώρηση ούτε η βίαιη καταστολή». 


Το επεισόδιο καταδίκασε με ανακοίνωσή της η ΝΔ: «Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση εναντίον του Υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη. Καταδικάζουμε τη βία απ? όπου κι αν προέρχεται. Οι πρακτικές βίας δεν χωρούν στη Δημοκρατία».

Το Ποτάμι σε δική του ανακοίνωση αναφέρει: «Η Αθήνα δεν θα γίνει άθροισμα γκέτο που τα διαφεντεύουν φασίστες και χούλιγκανς. Είναι και αν δεν είναι -πρέπει να γίνει- μια πόλη ανοιχτή, χωρίς εσωτερικά σύνορα, με τους πολίτες της να μετακινούνται ελεύθερα και χωρίς φόβο από περιοχή σε περιοχή»

Σε μήνυμά του στο tweeter ο Δημήτρης Παπαδημούλης σχολιάζει ότι πρόκειται για σκέτο φασισμό καθώς επίσης ότι «ο άγριος προπηλακισμός δεν είναι μαγκιά, επανάσταση ή αναρχία».

Σε δικό του tweet κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρει: «Φυσικά απεχθές γεγονός και απαράδεκτο. Προπηλακισμός Βαρουφάκη σε εστιατόριο στα Εξάρχεια».

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.