"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

.Αλ. Τσίπρας: Φέραμε την Άνοιξη στις ελληνορωσικές σχέσεις

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην κοινή συνέντευξη με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, στη Μόσχα, επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν είναι αποικία χρέους και πρόσθεσε ότι είμαστε συνεπιβάτες και συνιδιοκτήτες στο ευρωπαϊκό καράβι.
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ενδεχόμενο «αποβολής» της Ελλάδας από την Ευρώπη, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι «κανείς δεν μπορεί να μας πετάξει από το καράβι.

 Είμαστε συνεπιβάτες και συνιδιοκτήτες στο καράβι και δεν δίνουμε σε κανέναν το δικαίωμα να μας πετάξει έξω. Αν αρχίσει ο ένας να πετάει τον άλλο έξω, τότε το καράβι θα πάει στα βράχια». 

Συνεχίζοντας δε ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν είναι αποικία χρέους, έχει χρηματοοικονομικά προβλήματα, τα οποία, όμως, θα επιλύσει μέσα στην Ευρώπη και υπογράμμισε ότι θα συνεχίσει την αναπτυξιακή και οικονομική συνεργασία με τη Ρωσία.
Η Ελλάδα, είπε ο πρωθυπουργός, αξιοποιεί τον γεωπολιτικό της ρόλο προς όφελος των Ελλήνων πολιτών, στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που απορρέουν από τη συμμετοχή της στους διεθνείς οργανισμούς.

Αναφέρθηκε ακόμη στις ελληνορωσικές σχέσεις, που ήταν σε ύφεση το τελευταίο διάστημα, λέγοντας ότι «μπορούμε να φέρουμε την άνοιξη στις ελληνορωσικές σχέσεις» και σημείωσε ότι στο πλαίσιο της ανάπτυξης των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων συζήτησε με τον Πρόεδρο Πούτιν τη δημιουργία αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου από τα τουρκικά σύνορα στην Ελλάδα.

O πρωθυπουργός χαρακτήρισε τις συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Ρωσίας εποικοδομητικές και πρόσθεσε ότι με τον κ. Πούτιν συζήτησαν την δυνατότητα να αναπτυχθούν οι εμπορικές συναλλαγές, καθώς και οι τουριστικές σχέσεις και οι μεταφορές.

Είπε ακόμη ότι συζήτησαν τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και υπογράμμισε ότι πρέπει να τηρηθεί από όλες τις πλευρές η συμφωνία του Μινσκ για την Ουκρανική κρίση, που είναι το κλειδί για να αφήσουμε πίσω τον φαύλο κύκλο τω
Η Ρωσία δεν μπορεί να απουσιάζει από την οικοδόμηση συστήματος ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή, τόνισε ακόμη ο κ. Τσίπρας.
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας από την πλευρά του ανέφερε ότι στις συνομιλίες έδωσαν ιδιαίτερη σημασία στον τομέα του εμπορίου και των οικονομικών σχέσεων.

«Πέρυσι οι εμπορικές συναλλαγές μειώθηκαν κατά 40%. Θα καταβάλλουμε προσπάθεια να επαναφέρουμε τις εμπορικές σχέσεις στο προηγούμενο επίπεδο» ανέφερε και πρόσθεσε ότι η ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων της Ρωσίας με την Ελλάδα θα είναι προς όφελος και των δανειστών της χώρας.

Ο κ. Πούτιν είπε ακόμη ότι η Ρωσία είναι πρόθυμη να βοηθήσει οικονομικά την Ελλάδα, συμμετέχοντας σε επενδύσεις και ιδιωτικοποιήσεις.

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.